Aileler Gazze İçin Sabah Namazı: Eğitim ve Dayanışma İçeren Bir Hayır Toplama Programı
Aileler Gazze için sabah namazı, eğitim ve dayanışma odaklı hayır toplama programı ile umut ve yardımlaşmayı güçlendiriyor.
İstanbul’da Cihannüma Derneği, 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlangıcında ve Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için anlamlı bir buluşma organize etti. Fatih Camisinde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İstanbul Valisi Davut Gül’in yanı sıra dernek yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz kılınıp Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra sabah duası edildi. Öğrenciler için yeni döneme yönelik duaların yanında Gazze’deki olaylar ve katliamların sona ermesi için de niyazlar edildi. Namaz sonrası yapılan tesbih ve salavatların ardından Erbaş, cemaate hitap etti.
Çocuklar için din eğitiminin önemi konusuna dikkat çeken Erbaş, ülkenin anaokulundan üniversiteye kadar yaklaşık 20 milyon öğrenciye sahip olduğuna vurgu yaptı. Öğrenci nüfusunun bu ölçüde yüksek olmasının ülke için büyük bir zenginlik olduğunun altını çizen Erbaş, nitelikli ve ahlaklı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Çocuklara sahip çıkmanın gerekliliğini vurgulayan Erbaş, güzel ahlaklı fertler yetiştirmenin önemine değindi.
Konuşmasında Filistin’e dair değerlendirmelerini da paylaşan Erbaş, Gazze’deki durumu “şu anki zulmün” bitirilmesi gerektiğini belirtti. “Gazze’de bir zulüm var, Filistin’de bir işgal var. Siyonist işgalciler orada soykırım yapıyor, dünyanın gözü önünde” ifadelerini kullanarak uluslararası dayanışmanın önemini vurguladı. Ayrıca Filistinlilere maddi ve manevi yardımların süreceğini söyledi ve tüm Müslümanlar ile vicdan sahibi insanlar olarak dualarımızı paylaşmamız gerektiğini belirtti.