DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Aile Sevinci: Sağlıkla Taburcu Edilen Öykü Bebek

Sağlık sorunlarıyla mücadele eden bebek, ailesinin sevinciyle taburcu oldu. Bu dokunaklı öyküde sağlık ve aile sevgisinin önemi vurgulanıyor. Detaylar için tıklayın.

04.04.2024
A+
A-

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesinde yaşayan Hülya-Erkan Temur çifti, doğumdan 4 gün sonra ciddi bir kalp ameliyatı geçiren kızları Öykü’nün sağlıkla taburcu edilmesinin sevincini yaşıyor.

Ameliyat Öncesi Tanı ve Sevk Süreci

Hülya Temur, gebeliğinin 40. haftasında Isparta’da doğum yaptı. Bebeğin rutin kontrolleri sırasında kalpte sorun fark edilmesi üzerine Öykü, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada kalbindeki sorunlar tespit edildi ve ameliyata alındı.

Ameliyat Sonrası Gelişmeler ve Taburcu Edilme

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Gökdemir ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Öykü’nün kalbindeki delikler kapatıldı ve aort damarındaki yırtık onarıldı. Ameliyatın başarılı geçmesinin ardından Öykü bebek sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

“Doğumdan 3 gün sonra Konya’ya hastaneye geldik”

Anne Hülya Temur, bebeğin ameliyat öncesi sağlık durumunu fark ettiğini belirterek, “Öykü 16 günlük ama 14 günü hastanedeydik. Çocuğumuzu çok zor verdik ama çok şükür şu an gayet iyi. Artık eve gideceğiz. Ailemiz de heyecanla bekliyor.” dedi.

“Tam şifa ile taburcu edildi”

Hastanenin Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Gökdemir ise Öykü’nün ameliyat sonrası durumunun çok iyi olduğunu belirterek, “Bugün tam şifa ile taburcu edildi.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.