DOLAR 32,1951
EURO 34,9622
ALTIN 2.512,97
BIST 10.939,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Ahmet Nur Çebi: ‘Yeni kontrat Sergen Yalçın’a yakışır’

03.07.2020
A+
A-

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol takımıyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak altyapı çalışmalarıyla ilgili konuşan Çebi, “Altyapıda fazla ciddi çalışma yapıyoruz. Fırat Fidan kardeşim buraya çeki uyum verdi. paha biçilmez bir kaptanımızla, Sergen hocamızın da fazla istediği bir birlik beraberliği başlatacağız. İmzalar atılınca ismi açıklayacağız. Sergen hocamız zaten bu aileden gelen bir futbol adamı. Dolayısıyla burayı mükemmel biliyor, altyapıda hocalık da yaptı. İki hocanın birlikte çok iyi çalışacaklarını düşünüyorum ve kendileri de bunu hissettirdiler. Bunu başlattığımızda burası 5 yıl içinde gereken meyveleri verecektir. Camianın beklentileri içinde herkesin futbola bakışı çok bambaşka. Birisi diyor ancak marka gelsin, ben arkadaşıma; ‘Messi bizim takıma geldi, sizde kim var’ diyeyim. Lakin bu işler popülizmle olmuyor. Biz açıklamalarımızda mesajlarımızı verdik. Fenerbahçe, Galatasaray ve öteki kulüpler de bunları söylemeye başladı. İnşallah ben vesile olmuş ve yol açmış olurum. Bunu da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bireyi olarak kendime vazife olarak görüyorum. Ben burada altyapıyla mücadele etmek için uzun bir süre kayıtlı bütçeleri daraltırken, onların bu bütçeleri aşarak gitmeleri haksız rekabettir, seçim etmem. Ayrıca o takımlar da bizim takımlarımız. Onların olmadığı, 2-3 yıl daha sonra battığı bir lig yaşamak istemiyorum. Bizim bütçemiz bugün 55-60 milyon Euro. 90 milyon Euro’dan indik buraya. 45 milyon Euro bütçeyle de 2 kere şampiyon olduk. 90 milyon Euro’yla da dördüncü olduk. Biz iyi biliyoruz fakat bu rakamlar köpürtülmüş. Sergen hocamın lafıdır bu, ‘Başkanım bu rakamlar çok köpürtülmüş’ dedi. Evet bu adamlar ne hikmetse pozitif almışlar, adını ne koyarsanız koyun. Bu mevcut oyuncularla bile benzeri yarıya bütçeyle oynama şansımız olabilirdi. Takıma dönecek olan futbolcuların nasıl olacağını da daima birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Sergen hocamızla problem varmış gibi gösteriyorlar. Bu durum çok çirkin”

Denizlispor maçının arkasından yapılan açıklamaların çarpıtıldığını belirten Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Sergen hocayla aramızda bir problem varmış gibi bir algı yapıyorlar. Fazla çirkin. Böyle bir şey yok. Cümbür Cemaat bunu hocamıza da sorabilir. Ben hocamla konuşmadığım bir şeyi diğer yerde konuşmam. Ben futbol takımımızı hocama teslim ettim. Teslim ederken durumumuzu da kendisine anlattık. Bizim bu işin içinden çıkarken kendisinin futbol bilgisine ve öze dönüşe vereceği katkıya ihtiyacımız olduğunu söyledik, kendisi de kabul etti. Ama benzeri biz U19’u alıp komple sahaya süreceğiz gibi bir algılama oluşturuluyor. 17-18 yaşındaki çocukların tamamını birincil 11 oynatacağız gibi konuşuluyor. Bizim şampiyonluk hedefimiz yokmuş gibi düşünülmesin. Hocamız bunu vurguladı. Biz bütün kupalara talibiz. Şampiyonluk düşünmediğimiz bir sezon olamaz. Sergen hocayla bizim öze dönüş ve kadro yapılanması konusunda bir sorun olduğu algısı oluşturulmasın. Bazı muhaliflerin, bu algıyı oluşturduğunu, bir takım yazarlara ve muhabirlere yanlış bilgiler verdiklerini biliyorum. Camiamız bunlara inanmasın. Biz hocayla abi-kardeş gibiyiz ve nerede duracağımızı biliriz. Ben başkanım, o da teknik kadronun başında, takımı ona teslim ettim” açıklamasında bulundu.

“Yeni sözleşme en fazla Sergen hocaya yakışır”

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın sözleşmesini uzatmayı düşündüğünü söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Hocamızın sözleşmesini uzatmayı düşünüyorum. Başaracak ve uzayacak zaten. İstikrardan yanayım. Kontrat en çok Sergen hocaya yakışıyor. Beşiktaş’ın gerçeklerini hocaya anlattım ben. Yapalım, beraber yürüyelim. Sergen hoca yok pahasına fedakarlık yaptı. Buradan kendisine de fazla teşekkür ediyorum. Bizim söylediğimiz fazla kolay. Altyapıdan 3-4 oyuncu olacak. Scout ekibi gidip başarılı olacak, 3-4 tane oyuncu bulacak. Gidecek Manisa’nın, Leverkusen’in altyapısından, Gana’dan oyuncu bulacak. Bazı oyuncular da yurt içinden ve yurt dışından olacak yıldızlardan oluşacak. Yıldızlar kayıyor sonra. Kaymayan yıldızlar, öteki yıldızlarla birlikte bir anlam açıklama ederler. Bizim lisans alabildiğimiz yer TFF. TFF Lisans Yönetmeliği’ni okuyun. Varsayım ediyorum Beşiktaş’a tanınacak yargı 30-35 milyon Euro olacak. Benim bütçem hemen 55 milyon Euro, kimse de gitmiyor. Nasıl olacak bu meslek? TFF, lisans yönetmeliğini uyguladığı tarihte sen, TFF düğmeye basmadan Beşiktaş’ın sırtına 6 oyuncu daha getirip şişirirsen, senden sonra gelen yönetime; ‘Canın çıksın’ diyorsun. Maalesef öyle oldu. Biz bunları toparlamaya çalışıyoruz. Camia bize katlanma gösterecek, takviye gösterecek. Muhalefet de takviye olacak. Daha Sonra biz ayağa kalkınca, gelsinler ne dek tekme atarlarsa atsınlar. Beşiktaş mutlu olsun, biz 10 tane daha tekme yiyelim, hiç umurumda olmaz fakat bu dönemde değil” biçiminde konuştu.

“Çoğu konuda temizlenmiş bir Beşiktaş olacak”

Son olarak taraftarlara mesaj gönderen Ahmet Nur Çebi, “Taraftarın bize varlığını hissettirmesi fazla kayda değer. Biz bunu tekrar tekrar hissettik. Başkasının 10 lirası vardır, bizim taraftarın 1 lirası vardır fakat o 1 liranın gülen gözleri vardır. Bu benim için çok manâlı. Futbolcuyu ayağa kaldıran da budur. Benim bir ricam var, Beşiktaş’a olan sevgisinden nedeniyle kimse aile ekonomisine hasar vermesin. Lakin cebinde parası olup da Beşiktaş’a vermemezlik etmesin. Olanın vermesini istiyoruz. SMS sayısının artmasını bekliyorum. Bu rakam, taraftar yapısını ve gücünü gösterecektir. İş insanlarına da sesleniyorum, gelin Beşiktaş’a para gönderin, bu kampanyanın sonunda ortaya bir Beşiktaş tablosu koyacağız. Bu gücü göstermemiz gerekiyor. Belli olsunlar ve sıcacık olsunlar, biz işi işler yapıyoruz. Belki görünüm olarak bugün görmüyorlar fakat yarın karşılarında tertemiz, çoğu konudan temizlenmiş Beşiktaş görecekler” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.