DOLAR 32,5889
EURO 34,8006
ALTIN 2.499,03
BIST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Ağustos ayı imalat sanayi PMI, düştü

01.09.2020
A+
A-

İSO (İstanbul Sanayi Odası) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) ağustos 2020 raporu ve Türkiye Sektörel PMI raporu açıklandı. İSO Türkiye İmalat PMI’deki düşüş küresel ekonomiye paralel gerçekleşti.

AĞUSTOS PMI 56,3

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İSO Türkiye İmalat PMI ağustosta 54,3 düzeyinde gerçekleşti.

YENİ İHRACAT SİPARİŞLERİ ARTTI

Koronavirüs salgınından kaynaklı sert daralmanın ardından, Türk imalat sektörü böylece üst üste üç ay güçlenen bir performans sergiledi. Bu dönemde toplam yeni siparişlere göre yavaş olmakla birlikte yeni ihracat siparişleri de artış gösterdi.

REKOR BÜYÜME KAYDEDEN KARA VE DENİZ TAŞITLARI SEKTÖRÜNDE GERÇEKLEŞTİ

İSO Türkiye Sektörel PMI ağustos verilerine göre de imalat sanayi sektörlerinin çoğu ağustosta toparlanma bölgesinde kaldı ancak farklı faaliyet alanları arasında eğilimler belirgin ayrışmalar gösterdi. Takip edilen 10 sektörün sekizi ağustosta üretim artışı gerçekleştirdi. En güçlü yükseliş, talep koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak rekor büyüme kaydeden kara ve deniz taşıtları sektöründe gerçekleşti. Hem gıda ürünleri hem de giyim ve deri ürünleri sektörlerinde üretim, yeniden büyüme bölgesine geçti.

EŞİK DEĞER 50’NİN BELİRGİN BİR ŞEKİLDE ÜZERİNDE OLMASI, AYLIK BAZDA GÜÇLÜ İYİLEŞMEYE İŞARET ETTİ

Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, temmuzda 56,9 olarak ölçülen manşet PMI ağustosta 54,3 düzeyinde gerçekleşti. Ancak endeksin eşik değer 50’nin belirgin bir şekilde üzerinde olması, faaliyet koşullarında aylık bazda güçlü iyileşmeye işaret etti.

KORONAVİRÜS ETKİSİ

Koronavirüs salgınından kaynaklı sert daralmanın ardından, Türk imalat sektörü böylece üst üste üç ay güçlenen bir performans sergiledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.