Ağız Kuruluğu Sebebi
Ağız kuruluğu, genel olarak kronik bir rahatsızlığı olan ve buna bağlı olarak çok fazla ilaç kullanan kişilerde görülür. İlaç kullanan kişilerin tükürük bezleri çalışmaz ve bundan kaynaklı ağızda kuruluk görülür. Bundan dolayı bu kişilerin gün içerisinde daha fazla su içmesi gerekir.
Sizin için ağız kuruluğu hakkında merak ettiklerinizi bir araya getirdik. İşte ağız kuruluğu sebebi ve ağız kuruluğunu geçirme yöntemleri…
AĞIZ KURULUĞUNUN SEBEBİ
Ağız kuruluğu, genellikle ileri yaş kişilerde ve sürekli olarak ilaç kullanan kişilerde görülmektedir. İlaç tedavisinin dışında kanser tedavisi gören kişilerde de rastlanır. Bu kişilerin gördükleri tedaviden dolayı tükürük bezleri doğru şekilde çalışmaz ve tükürük salgılanmaz. Bu da kişide ağız kuruluğuna neden olur. Ancak ilaç kullanmayan veya herhangi bir tedavi göremeyen kişilerde ağız kuruluğundan şikayet edebiliyor. Çünkü ağız kuruluğu altta yatan başka hastalıklardan da kaynaklı olabilir. Şeker hastalığı, radyoterapi, otoimmün hastalıklar ağız kuruluğuna neden olan hastalıklar arasında bulunuyor.
AĞIZ KURULUĞU NASIL GEÇER?
Ağızda yapışkanlık hissi ve kötü kokuya neden olan ağız kuruluğu, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Ağız kuruluğu tedavisinde doktora gitmeden önce kişinin kendi alması gereken önlemler bulunmaktadır. Bol su içmek alması gereken önlemlerin başında gelirken ağız ve diş sağlığına da gerekli önemi göstermesi gerekir. Diş macunu, diş fırçası ve ağız bakım sularının seçimine dikkat etmek gerekir. Her akşam yatmadan önce ağız bakımının yapılması gerekir. Alınan önlemlere rağmen iyileşme görülmüyorsa mutlaka doktora başvurulması gerekir.
AĞIZ KURULUĞUNA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER
Ağız kuruluğunu engellemek için bazı doğal yöntemlerde bulunmaktadır. İşte ağız kuruluğuna iyi gelen doğal yöntemler…
Papatya ve yeşil çayın yanı sıra aloe verada ağız kuruluğunun engellenmesini sağlar. Yapmanız gereken 1 yemek kaşığı bal ve 5 yemek kaşığı aloe verayı yarım litre suda karıştırıp için. Aynı şekilde zencefilde ağız kuruluğunu engeller. Yaklaşık 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili kaynayan suyun içerisine ekleyerek 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Bu çayı ağız kuruluğunuz geçene kadar her gün düzenli olarak için.
İLİşKİLİ HABERLER
Ağız Kuruluğunu Yok Eden Yöntemler
Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?
Halsizlik Corona Belirtisi mi?
Yüksek Tansiyon Kronik Hastalık Mıdır?
İLİşKİLİ GALERİLER
Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler
Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?
Bağırsak Paraziti Belirtileri