DOLAR 32,2736
EURO 34,7948
ALTIN 2.402,66
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ağız Kuruluğu Sebebi

07.08.2020
A+
A-

Ağız kuruluğu, genel olarak kronik bir rahatsızlığı olan ve buna bağlı olarak çok fazla ilaç kullanan kişilerde görülür. İlaç kullanan kişilerin tükürük bezleri çalışmaz ve bundan kaynaklı ağızda kuruluk görülür. Bundan dolayı bu kişilerin gün içerisinde daha fazla su içmesi gerekir.

Sizin için ağız kuruluğu hakkında merak ettiklerinizi bir araya getirdik. İşte ağız kuruluğu sebebi ve ağız kuruluğunu geçirme yöntemleri…

AĞIZ KURULUĞUNUN SEBEBİ

Ağız kuruluğu, genellikle ileri yaş kişilerde ve sürekli olarak ilaç kullanan kişilerde görülmektedir. İlaç tedavisinin dışında kanser tedavisi gören kişilerde de rastlanır. Bu kişilerin gördükleri tedaviden dolayı tükürük bezleri doğru şekilde çalışmaz ve tükürük salgılanmaz. Bu da kişide ağız kuruluğuna neden olur. Ancak ilaç kullanmayan veya herhangi bir tedavi göremeyen kişilerde ağız kuruluğundan şikayet edebiliyor. Çünkü ağız kuruluğu altta yatan başka hastalıklardan da kaynaklı olabilir. Şeker hastalığı, radyoterapi, otoimmün hastalıklar ağız kuruluğuna neden olan hastalıklar arasında bulunuyor.

AĞIZ KURULUĞU NASIL GEÇER?

Ağızda yapışkanlık hissi ve kötü kokuya neden olan ağız kuruluğu, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Ağız kuruluğu tedavisinde doktora gitmeden önce kişinin kendi alması gereken önlemler bulunmaktadır. Bol su içmek alması gereken önlemlerin başında gelirken ağız ve diş sağlığına da gerekli önemi göstermesi gerekir. Diş macunu, diş fırçası ve ağız bakım sularının seçimine dikkat etmek gerekir. Her akşam yatmadan önce ağız bakımının yapılması gerekir. Alınan önlemlere rağmen iyileşme görülmüyorsa mutlaka doktora başvurulması gerekir.

AĞIZ KURULUĞUNA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Ağız kuruluğunu engellemek için bazı doğal yöntemlerde bulunmaktadır. İşte ağız kuruluğuna iyi gelen doğal yöntemler…

Papatya ve yeşil çayın yanı sıra aloe verada ağız kuruluğunun engellenmesini sağlar. Yapmanız gereken 1 yemek kaşığı bal ve 5 yemek kaşığı aloe verayı yarım litre suda karıştırıp için. Aynı şekilde zencefilde ağız kuruluğunu engeller. Yaklaşık 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili kaynayan suyun içerisine ekleyerek 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Bu çayı ağız kuruluğunuz geçene kadar her gün düzenli olarak için.

İLİşKİLİ HABERLER Ağız Kuruluğunu Yok Eden Yöntemler

Ağız Kuruluğunu Yok Eden Yöntemler

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Halsizlik Corona Belirtisi mi?

Halsizlik Corona Belirtisi mi?

Yüksek Tansiyon Kronik Hastalık Mıdır?

Yüksek Tansiyon Kronik Hastalık Mıdır?

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.