DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Affetmek ve Sağlık

20.01.2020
A+
A-

Geçmiş yıllarımız hazine değerindedir. Birçok deneyim, sevgi sözcükleri, bizi olgunlaştıran acılar, çocuklarımızın bebeklik fotoğrafları, tatil maceralarımız, kariyer yolculuğumuz hep geçmişimizle bağlantılıdır.

Fakat geçmişle kurduğumuz bağ acaba bugünkü hayatımızı nasıl etkiliyor ve şekillendiriyor? Olumlu mu, yoksa olumsuz mu?

Geçmişteki o bağlardan, hatıralardan ruhumuza ve bedenimize faydalı olanları alıp, işe yaramayan, zarar verici, zedeleyici olanları rafa kaldırabilir miyiz?

Anılarımızdaki gereksiz kodlardan, olaylardan ve bazı kişilerin olumsuz kalıntılarından nasıl kurtulabiliriz?

Bu, kolay gibi görünmeyebilir. Fakat kin ve nefret duygusunun zararlarını bertaraf etmek zorundayız. Sağlığımızı korumak zorundayız.

Hatırlarsanız bir yazımda, olumsuz duygu ve düşüncelerin beden biyorezonansımızı nasıl düşürdüğünden ve sağlığımızı ne denli bozduğundan bahsetmiştim.

Bilgisayarımızı formatladığımız gibi, bazı öğeleri pasifize edip, bazı öğeleri aktif hale getirmenin binlerce yıl öncesinden gelen bazı farklı formülleri var.

Aslında, düşünürsek, tüm inanç sistemleri, ünlü frikik felsefeler, öğretiler, meditasyon, yoga gibi yöntemler bu amaca hizmet edercesine aynı yola çıkıyor.

Benim üstünde daha çok duracağım yöntem, kişinin evrensel öz gücünün farkındalığı ve kendi kendine müdahalesinden ibaret; Düzenli bir şekilde olumlamalar yapmak.

İşte geçmiş yaşantılarımızın ağır kin ve nefret yükünden kurtulmak, özgür olmak, sağlık kazanmak için güzel bir olumlama; Hazır mısınız?

Lütfen yönergelerin tümünü sırasıyla uygulayın. 

1. Anılarınız arasından, geçmişte olumsuzluklar yaşadığınız, kırgın olduğunuz, kin duygusuyla affedemediğiniz bir kişiyi seçin.

Bu kişi şu anda görüşmekte olduğunuz biri de olabilir. 

2. Bu kişinin size yaşattığı olumsuz duyguların olumlu yönlerini düşünün.

Aslında ne kadar olumsuz bir şey yaşamış olursanız olun, bu deneyim mutlaka size bir artı kazandırmış olmalıdır. Deneyim, daha güçlü bir birey haline gelmek, tedbir bilinci, sağlığınızın değerini anlamak ve benzeri şeyler…

Belki de yaşadığınız bu olayları günün birinde hikâyeleştirecek, bir film senaryosu veya bir roman yazacaksınız. 

3. Bu kişinin adını ve soyadını sesli bir şekilde, birkaç kez tekrarlayın.

4. Bu kişinin yaşattığı hayat deneyimi ve sağladığı faydalar için ona teşekkür edin.

5. O size zarar vermiş olabilir. Fakat siz ona, onu tamamen affettiğinizi, kin gütmediğinizi söyleyin.

Evet, sevmiyor olabilirsiniz ama nefret de etmiyorsunuz. 

6. Kendi kendinize, şu andan itibaren tamamen yeni bir hayata başladığınızı ve geçmişteki tüm olumsuzluklardan arındığınızı tekrarlayın.

7. Göğsünüzden beyaz bir güvercinin içinizdeki tüm olumsuz duyguları da yüklenerek gökyüzüne havalandığını hayâl edin. Ferahladınız. Yüklerinizden arındınız. 

Bu olumlamayı, 21 gün boyunca, günde bir kez ve mümkünse aynı saatlerde uygulayın.

21, oldukça sırlı bir rakam. Bazı bilim insanları, zihnin bir düşünce veya duyguyu içselleştirip bilinçaltına yerleştirmesi için 21 gün tekrar etmenin önemini vurguluyorlar.

Bilinçaltı ise daha da sırlı bir alan. Orada gerçekler ve gerçeküstü kavramlar birarada, varoluşsal kimliğimizi oluşturmakla meşguller.

Göreceksiniz, aradan bir süre geçtikten sonra o kişiyi nefretle yüreğinde bir yük gibi taşıyan siz, kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz.

Bu sizin için gerçek bir yük ve bu yüke ihtiyacınız yok. 

Doğayla, sevgiyle kalın. Sağlık ve güzellik ‘En Doğal Hakkımız’

Ayşen Baloğlu / Yazar & Yaşam Koçu

aysen@mayanatural.com.tr

Maya Blogdaki yazılarımı da okumak ve Maya Natural ürünlerini satın almak için;

https://www.mayanatural.com.tr

https://www.instagram.com/mayanatural.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.