DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Adliyeler virüs dinlemedi

17.06.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Gülden Çoktan ve Elif Altın’ın haberine kadar Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler zarfında 15 Haziran’a değin yargıda acele işlerin dışarıda duruşmalara ara verilmesinin arkasından önceki gün adliyelerde eski alıştırma sistemine dönüldü. Adliyeye dün gelen vatandaşlar giriş kapılarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Görevlilerce ateşleri ölçüldükten sonra içeri alındılar. Adliyelerde en yoğun birim ise icra mahkemeleri oldu.

Normalleşme sürecinin en kritik kentlerinden biri olan nüfus baskısının yaklaşık olarak her noktada hissedildiği İstanbul’da adliyelerdeki aşırılık diğer kentlere kadar daha fazlaydı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde mesainin ikinci gününde giriş yapılan bütün kapılarda metrelerce kuyruklar oluştu. Vatandaşın oluşturduğu kuyruk hemen hemen adliye girişinden metrobüs durağına değin uzandı. Öyleki metrobüsten inen vatandaş kendisini kuyrukta buldu.

Sırayla içeri alınan vatandaşlara ateş ölçümü yapılması da uzun kuyruk oluşmasında etkili oldu. Vatandaşlar, sosyal mesafeye uymaları konusunda çoğu kez uyarılsa da bunun dikkate alınmadığı görüldü. Adliyelere maskesiz gelenler ise içeri alınmadı.

İcrada aşırılık

İstanbul Adliyesi’nde en büyük yoğunluk ise icra mahkemeleri ve kalemlerinin bulunduğu kısımda yaşandı. İcra kalemlerinin önünde hemen hemen iğne atsan yere düşmeyecek durumdaydı. Bir Takım vatandaşlar ve avukatlar sosyal mesafeye uyarı ederken, çoğu kişinin ise bu durumu umursamadığı gözlendi. Adliyedeki durumu görenler, “İkinci dalga buradan yayılacak” yorumunu yaptı.

Topluluk normal

İstanbul’da olgu sayılarındaki artışın yarattığı üzüntü toplu ulaşıma da yansıdı. maksimum aşırılık yeniden Çağlayan durağında yaşandı. Bilhassa sosyal uzaklık, iniş derhal, kapının etrafında toplanan kalabalık kadar ihlal edildi. Mesai bitiminde de yoğunluk yaşandı.

Zincirlikuyu Metrobüs durağında bekleyen yolcular uzun kuyruklara niçin olurken, sosyal mesefa kuralına uyulmadığı gözlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.