DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Adil Gür ve Kemal Öztürk canlı yayında hesaplaştı!

22.10.2020
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine göre bilindiği gibi Kemal Öztürk daha önce yaptığı açıklamada, “Sözünün arkasında duracağına, yaptığı hatadan dolayı kamuoyundan özür dileyeceğine, beni suçlayarak konuyu saptırmaya çalıştı” demişti.

Söz konusu seçim polemiği Adil Gür ile birlikte programda tekrar masaya yatırıldı.

CANLI YAYINDA HESAPLAŞTILAR (VİDEO)

Programda konuya ilişkin görüşlerini açıklamaları için sırayla söz alan ikili şunları söyledi:

Adil Gür: “Şahsi kanaatimdi yanıldım”

”Cumhuriyetçi Türk Partisi Akıncı’yı destekleyeceğini açıklamıştı bu sonuca göre Akıncı kazanır demiştim. Mart ayından beri zaten Kıbrıs’a gitmemiştim. Evet bir oran verdim ama bu bir araştırma sonucu değildi. Şahsi kanaatimdi yanıldım kabul ediyorum.

“Haysiyet cellatlığı ile karşı karşıya kaldım”

Kemal Öztürk’ü arayıp neden böyle bir haberi yazdığını sordum. Özür dileyip kusura bakma dedi. Sosyal medyada vatan haini Adil Gür şeklinde haberler olduğunu görünce açıp yazıyı okudum. İlk defa bir haysiyet cellatlığı ile karşı karşıya kaldım. Bir gazeteci bilgi ve belgeyle konuşur.”

“Bırakmaktan korktuğumu düşünüyorlar”

Daha sonra programda Kemal Öztürk’ün yazısının ilgili bölümünü okuyan Adil Gür, neden yazıya itiraz etmediğini anlattı. ‘Benim sırtımdan bir algı yaratmaya çalıştı. Ben bu algının içinde olamam’ diyen Adil Gür Kıbrıs seçimleriyle ilgili Erdoğan’ın adını bile ağzına almadığını ifade etti. Vatan haini olmakla itham edildiğini aktaran Adil Gür “Araştırma şirketini bırakmaktan korktuğumu düşünüyorlar ama bu işi çok severek yapmıyorum ve inadına yapmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Kemal Öztürk: “Ben yalancı olmuş oluyorum”

“‘Ersin Tatar’ın kazanma ihtimali yok kazanırsa ben bu mesleği bırakırım ve bir daha televizyonlara çıkmam’ dediniz. Bu cümleleri bana sarf ettiniz mi?” diye soran Kemal Öztürk, Adil Gür’den ise ‘Hayır’ cevabını aldı. Bu durumda ben yalancı olmuş oluyorum diyen Öztürk şöyle devam etti:

”Siz bana bunu niye yazdınız dediğinizde ben sizi üzdüğüm”

“Bunun için özür diledim. Sizi üzdüysem yazıyı düzelteyim dedim. Siz ise rahatça bir muhabbet edemeyecek miyiz, neden yazıyorsun bu yazıyı diye sitem ettiniz. Bana yazıyı çıkarın, yalan yazıyorsunuz demediniz.”

Veyis Ateş araya girdi

İki ismin birbirlerini doğruyu söylememekle suçlaması ve tartışmanın bir türlü sonlanmaması üzerine araya giren programın moderatörü Veyis Ateş, artık konunun bir yere bağlanması gerektiğini söyledi.

Kemal Öztürk çocukları üzerine yemin etti

Adil Gür’ün ısrarla kendisinin söylemediği sözleri haberleştirdiğine vurgu yapması ve yalancılıkla suçlaması üzerine tekrar söz alan Öztürk, bu ifadelerin gerçek olduğunu ve Adil Gür tarafından kendisine söylenildiğini aktararak, “Namusum, şerefim ve 3 çocuğum üzerine yemin ediyorum o cümleleri sarf ettin ve bende yazdım, yalan yazmadım” ifadesini kullandı.

Kemal Öztürk’ün sözlerine yanıt veren Adil Gür ise, “İyi senaryo yazıyorsunuz. Nereden öğrendiniz bilmiyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.