DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Ateşle oynuyor!

03.04.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Burhan Can Terzi’nin haberine göre Türkiye Kupası yarı finali ilk maçında Galatasaray dün akşam Yeni Malatyaspor’u ağırladı. Millî arada sakatlanan Diagne çabucak toparlanıp sahadaki yerini alırken teknik direktör Fatih Terim de en ideal kadroyu sahaya sürdü. Alternatifleri değil asları görevlendiren Terim, kupayı da ne kadar çok istediğinin mesajı verdi. Fakat maç boyunca sarı-kırmızılı futbolcular hocalarını pek de memnun edecek cinsten oyun ortaya koyamadı. Fernando savunma önünde olumlu oyun kursa da, Galatasaray ileride tempo yakalayamadı. Belhanda çok fazla sorumluluk almazken, sağ kanat da etkili şekilde işleyemedi.

Feghouli ile Mariano alışılmışın altında bir performans gösterdi. Soldan da olumlu ortalar gelmeyince Diagne yine devreye giremedi. Ndiaye ve Onyekuru’nun bireysel çabaları da gol sevinci yaşatmadı.

Yeni Malatya cephesi ise ilk yarıda geriye yaslanıp uzun toplarla tehlike oluşturmak istedi.

G.Saray 10 kişi

Devre arasına golsüz girilirken, Galatasaray ikinci yarıya baskılı başladı. Ancak sarı-kırmızılılar yine gol pozisyonuna girmekte zorlandı. 60’ta Yeni Malatya çok büyük tehlike oluşturdu. Oyuna henüz 4 dakika önce giren Kamara orta alanda buluştuğu topla G.Saray savunmasını hızla aşarak Muslera’nın karşısına dikildi, yaptığı vuruş Uruguaylı file bekçisinde kaldı. 63’te Emre Akbaba, Fernando’nun yerine oyuna dahil olurken Cimbom’un hücum gücünün artması bekleniyordu fakat 71’de Luyindama’nın kırmızı kart görmesi dengeleri değiştirdi. Son bölümde Diagne’yi kenara alan Terim, Onyekuru’yu en öne koydu fakat kısa süre sonra onun yerine de Sinan girdi. 82’de ceza yayının sağ bölümünden frikik kazanan Galatasaray’da topun başına gelen Emre Akbaba cılız bir vuruş yaptı. Cimbom, yarı finalin ilk maçında rakibine karşı avantaj yakalayamazken 25 Nisan’daki rövanşı tehlikeye attı: 0-0.

Kupayı alacak güçteyiz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçı değerlendirirken, “İlk 45 dakika çok iyi oynadık. Oyunu rakip alana yığdık. Fakat sonuçlandırmayı unuttuk, bunu beceremedik. İlk yarıda kalemize top bile gelmedi” sözlerini kullandı. Tecrübeli çalıştırıcı, “Galatasaray kupayı alacak, herkesi her yerde yenecek güçtedir. Luyindama’nın pozisyonunda arkadaşlarım pek kırmızı kart olmadığını düşünüyor ama hakem böyle karar vermiş. Futbolcu olarak bu hareketi yapıyorsanız, ayağınızı da bir yere indireceksiniz” derken Diagne ve Onyekuru’ya tepkiler için de taraftara, “Oyuncularımıza çok ihtiyacımız var. Ne ıslıkla, ne de sözle yuh diyerek bir ceza vermesinler. Bu bize yakışmıyor” mesajını yolladı.

Erol Bulut: “Finali istiyoruz”

EY Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, “Yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilsek, sahadan 2-0 galip ayrılacaktık. Burada skora üzülmemiz lazım aslında. İkinci maçı kazanarak adımızı finale yazdırmak istiyoruz. İyi taktik uyguladık” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.