DOLAR 32,2600
EURO 34,9099
ALTIN 2.442,24
BIST 10.209,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Adeta Karada Uçacak: Dünyanın En Aerodinamik Elektrikli SUV’u Nio EC7 Tanıtıldı!

03.01.2023
A+
A-

Çin’de piyasaya sürdüğü elektrikli otomobillerle ses getiren Nio, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni SUV modelini tanıttı. “EC7” olarak isimlendirilen elektrikli SUV, tasarımıyla ve teknik detayları ile dikkatleri üzerine toplamayı başaracak gibi görünüyor. Üstelik bu otomobil, önümüzdeki yıl itibarıyla Avrupa pazarına da resmen giriş yapacak.

Nio EC7, aslında piyasadaki diğer SUV modellerini oldukça andırıyor. Ancak bu otomobili diğerlerinden ayıran bir özelliği var. Nio tarafından yapılan açıklamaya göre EC7, dünyanın en aerodinamik elektrikli SUV’u. 4.968 mm uzunluk, 1.974 mm genişlik ve 1.714 mm yükseklik değerine sahip olan SUV’un sürtünme katsayısı, 0,23 olarak açıklandı. Şirkete göre bu değer, arka kısımda bulunan açılabilir kanat ile sağlandı.

Karşınızda Nio EC7

Nio EC7

Aracın dış tasarımına baktığımızda, incecik şerit LED farların tercih edildiğini görüyoruz. Kapalı ızgarada da yine farlar bulunuyor. Üstelik bu farlar hareketli bir yapıya sahip ve bu özelliği sayesinde sürücü için en iyi aydınlatma açısı sağlanıyor. Ön kısımdaki zarafet, arka aydınlatmada da kendisini gösteriyor. 

EC7

Dünyanın en aerodinamik SUV modelinde 12,8 inç büyüklüğünde bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Bu bilgi eğlence ekranı navigasyon desteği de sunuyor. Elektrikli koltuklar, geçirgenlik seviyesi ayarlanabilen panoramik cam tavan, üç bölgeli klima, 23 hoparlörlü bir ses sistemi ile ısıtmalı arka koltuklar, Nio EC7’nin iç tasarım detayları arasında yer alıyor.

nio

Kaputun altına baktığımızda ise bir canavar ile karşılaşıyoruz. Nio’nun EC7’si, 644 beygir gücünde olan ve 850 Nm tork üreten bir çift elektrik motoruna sahip. Bu güçlü motor, aracın 0-100 km/sa hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlamasını sağlıyor. 75, 100 veya 150 kWh’lık bataryaların tercih edilebildiği SUV, Çin’in CLTC standartlarına göre 940 kilometre civarında menzil sunabiliyor.

ec7

Nio’nun yeni SUV’u, 70.100 dolarlık başlangıç fiyatına sahip. En donanımlı versiyonun fiyatı ise 78.447 dolar olarak açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.