DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Adet döneminde hormonal akne ile nasıl başa çıkılır?

12.05.2020
A+
A-

1Hormonal akne neden olur ABONE OL

Hormonal akne niçin olur?

Hormonal akneye yönelik mahsul seçimlerimize girmeden önce, adet döneminizdeyken hormonal akneye niçin olan şeyleri ele alalım. Bir kadın adet döneminde dalgalanan hormon seviyeleri nedeni ile erişkin akne sorunuyla karşılaşabilir.

2

Adet döneminiz her tarafında, yağ bezlerini uyaran ve yağ üretimini artıran hormonlar devreye girer ve hormonal kistik akneye sebep olur.

3

Hormonal akne tedavisi laf konusu olduğunda, zaten aşina olduğunuz bazı seçenekler vardır. Eğer bu tedaviler hakkında daha önce hiç data sahibi olmadıysanız, hemen tam zamanı…

41. Benzoil peroksit

1. Benzoil peroksit

Benzoil peroksit, akne tedavisi için reçetesiz satılan bir ilaçtır. Yüzey bakterilerini gaye alarak çalışır. Bu bileşeni tipik olarak akneyi idare etmek için tasarlanmış temizleyiciler ve leke tedavilerinde kullanılan ürünlerin formüllerinde bulabilirsiniz.

5

Benzoil peroksit konsantrasyonu arttıkça, kullanımdan daha sonra cildinizin kuru ve tahriş olma olasılığının artacağını unutmayın.

62. Retinoidler

2. Retinoidler

A vitamini türevi retinoidler, siyah noktaların, tıkanmış gözeneklerin ve akne lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.

7

Retinoidlerin birincil başta cildinizi tahriş edebileceğini unutmayın, ama vakit ve uygun nemlendirme ile cildiniz restore edilebilirsiniz.

83. Antibiyotikler

3. Antibiyotikler

Topikal ve oral seçenekler de dahil almak üzere bir takım antibiyotikler, yüzey bakterilerini teftiş etmeye ve süreçte akne sorunlarını yönetmeye asistan olabilir.

9

Antibiyotikler tipik olarak benzoil peroksit ya da retinoidlerle kombine edildiğinde en iyi sonucu verir. Ama bu bir uzman ile beraber peşine düşüp takip etmeniz gereken bir çare sürecidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.