DOLAR 32,4983
EURO 34,7275
ALTIN 2.406,29
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Mutfağınızda yapabileceğiniz bakım ürünleri

23.03.2020
A+
A-
1Dudak peelingi: Şeker + Bal + Zeytinyağı

Dudak peelingi: Şeker + Bal + Zeytinyağı

Hayallerinizdeki parlak rujun dudaklarınızda düzgün bir şekilde durması için önce temiz ve pürüzsüz bir tuvaliniz olduğundan emin olmalısınız. Hiçbir ruj; kuru, pul pul dökülen dudaklarda kendini gösteremez. Neyse ki iki dakikada dudağınızı yenileyecek kolay bir ev tarifi var! Kahverengi şeker, bal ve zeytinyağı. Yapmanız gereken tek şey, bu üç malzemeden bir çorba kaşığı kadar alıp küçük bir kasede birleştirip karıştırmak! Macunu oluşturduktan sonra, temiz dudaklarınıza yavaş masaj hareketleri ile uygulayın. Macunu çok sert veya çok uzun sürmeyin; aksi takdirde dudaklarınız tahriş olabilir. Ovmayı bitirdikten sonra dudaklarınızı ılık suyla durulayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.

2Tonik: Elma sirkesi

Tonik: Elma sirkesi

Biliyoruz, muhtemelen kokusu hiç hoşunuza gitmiyor! Ancak bu fikir cildinize çok iyi gelecek. Elma sirkesi, ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olan ve cildinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlayan anti-bakteriyel özellikler içerdiğinden cildiniz için sihirli özellikler gösterir. Biraz elma sirkesini alın ve su ile karıştırın. Su, elma sirketini seyreltecektir. Daha sonra çözeltiye bir pamuk veya ped daldırın ve daha önce yıkayıp temizlediğiniz yüzünüzün üzerinden geçirin. Sonra önünüzdeki aynada gördüğünüz güzel, parlak cildin tadını çıkarabilirsiniz.

3Yüz maskesi: Avokado + Bal

Yüz maskesi: Avokado + Bal

Yüzünüzün biraz neme ihtiyacı varsa, şiddetle tavsiye ettiğimiz bu karışımı mutlaka deneyin! Kremsi bir avokadoyu, balla karıştırdıktan sonra kıvama gelmesi için karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu sihirli maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

4Diş beyazlatma: Karbonat + Çilek

Diş beyazlatma: Karbonat + Çilek

Çikolatalı tatlılar ve bol miktarda kahve arasında, dişlerimiz her gün bembeyaz gözükmeyebilir. Kafeinle olan uzun süredir devam eden aşk ilişkimizden vazgeçemesek dahi, biraz azaltabiliriz. Sararmış dişlerimize, biraz beyazlık katmak için normal diş macununuz ile dişinizi fırçaladıktan hemen sonra dişlerinizi kabartma tozu ile fırçalamayı deneyin. Kabartma tozu lekeleri çıkarmaya ve dişleri beyazlatmaya yardımcı olacak, böylece gün boyu özgürce gülümseyebileceksiniz.

5Makyaj temizleyici: Hindistan cevizi yağı ve Zeytinyağı

Makyaj temizleyici: Hindistan cevizi yağı ve Zeytinyağı

Hepimiz su geçirmez makyaj ürünleriyle aşk-nefret ilişkisi yaşıyoruz. Su geçirmez formüller, gerçek anlamda su geçirmez olmalarıdır (şok edici, değil mi?).Bu yüzden yüzünüzü yıkamanız bu tür ürünleri çıkarmakta pek başarılı olmayacaktır. Maskaradan veya uzun süre kalıcı dudak renginden kurtulmanın en iyi yolu, makyajı çözmek için yağ bazlı bir ürün kullanmaktır. Bir pamuk üzerine biraz hindistan cevizi veya zeytinyağı sürmeyi ve makyajınız tamamen çıkana kadar göz ve dudak bölgesini hafifçe ovalamayı deneyin. Ardından, yüzünüzü normal yüz temizleyicinizle yıkayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.