Adana’da Kredi Kartı Dolandırıcılığı: Gökhan Karaman’ın Mağduriyeti
Adana’da Gökhan Karaman’ın yaşadığı kredi kartı dolandırıcılığı vakası, güvenlik açıklarını ve mağdurların deneyimlerini gözler önüne seriyor. Bu yazıda dolandırıcılığın detayları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi edinin.
Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Gökhan Karaman, gece uyuduğu sırada kredi kartından tam 296 bin TL tutarında dolandırıcılık kurbanı oldu. İstanbul’daki bir zincir marketin sanal POS cihazı üzerinden gerçekleştirilen çekimler, Karaman’ın hayatını alt üst etti. Şimdi, hukuki yollarla mağduriyetinin giderilmesi için mücadele ediyor.
UYURKEN DOLANDIRILDIM!
Gökhan Karaman, olayın meydana geldiği gece yarısı, banka yetkililerinden aldığı bir telefonla dolandırıldığını öğrendi. Kredi kartından 74 kez gerçekleştirilen 4 bin TL’lik işlemlerin kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını fark etti. Banka yetkilileri, bu işlemleri iptal edebileceklerini belirtse de, dolandırıcılar, parayı çekmeden önce hesabındaki 296 bin TL‘yi almıştı.
ŞİKAYET VE HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATILDI
Olayın ardından Gökhan Karaman, hemen kartına bloke koydurarak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü‘ne başvurdu. Konuyu Tüketici Mahkemesi‘ne taşımak için gerekli adımları attı. Zincir market, yapılan işlemlerle ilgili herhangi bir fatura sunamayınca, mahkeme tarafından Karaman’ın zararını karşılayacağını duyurdu.
MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM
Gökhan Karaman, dijital dolandırıcılığın bu kadar kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kartımı kaybetmedim, marketten alışveriş yapmadım, kartımda numara bile yoktu. Banka, işlemin iptal edilebileceğini söyledi ancak işlem gerçekleştirilmeden önce dolandırıcılar 296 bin TL’yi çekmişti. Bu parayı ödeyebilecek durumda değilim.” ifadelerini kullandı.
ZİNCİR MARKET İLE DEVAM EDEN HUKUKİ SÜREÇ
Karaman, yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep ediyor. Zincir market ise, işleme ait bir fatura kesilmediğini belirterek, davanın sonucuna göre ödemeyi yapacaklarını bildirdi. Ancak Gökhan Karaman, işlemin nasıl yapıldığına dair hâlâ bir yanıt bulamadığını ifade ediyor.