DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Singh: Johnson Müslüman kadınlardan özür dilesin

05.09.2019
A+
A-

Başbakan Boris Johnson, daha önceki söylemlerinde tesettürlü Müslüman kadınları ‘banka soyguncuları’ ya da ‘posta kutusu’ olarak tarif ederek büyük tepki toplamıştı.
 
Sih inancına mensup İngiliz Milletvekili Dhesi mecliste yaptığı konuşmasında “Zaten kırılgan durumda olan Müslüman kadınların ‘banka soyguncuları’ yada ‘posta kutuları’ olarak tarif edilmelerinden dolayı incinmesini ve acısını anlıyoruz. Boris Johnson, aşağılayıcı hareketinden ve ırkçı ifadelerinden dolayı ne zaman özür dileyecek?” diye konuştu.

Çocukluğundan beri kıyafeti sebebiyle kendisinin de dışlanıcı ifadelere maruz kaldığını ifade eden Singh “Eğer ben türban takmaya karar verirsem, ya da siz haç takmaya karar verirseniz, diğeri kipa ya da takke takmaya karar verirse, ya da başkası hicap veya burka giymeye karar verirse, Avam Kamarası’nın değerli üyeleri için görünüşümüzle ilgili bu aşağılayıcı, bölücü ifadeleri kullanmak için atış serbest mi olacak?” diyerek Başbakan Johnson’a olan tepkisini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise cevap hakkını kullanarak “Bu hükümet altında bu ülkenin tarihindeki en çeşitli kabinesine sahibiz.” diye konuştu.

İngiltere’de nefret suçlarını izleyen kamu kuruluşu Tell Mama’nın 2018 yılına ilişkin raporuna göre, Başbakan Boris Johnson’ın geçen sene Müslüman tesettürlü kadınlarla ilgili olumsuz ifadelerinin ardından İslamofobi vakalarında yaklaşık 4 kat artış görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.