DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Adana’da Çağdaş Sanat Fuarı: Şehrin Kültür ve Yaratıcılık Buluşması

Adana’da Çağdaş Sanat Fuarı: Şehrin kültür ve yaratıcılık buluşması. Söyleşiler, sergiler ve performanslarla sanatseverleri bir araya getiriyor.

25.09.2025
A+
A-

Adana’daki Artconcept Adana Çağdaş Sanat Fuarı, sanatseverlerle buluştu. Fuarın açılışında Vali Yavuz Selim Köşger, MSR Fuarcılık işbirliğiyle TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin önemine değindi. Köşger, Adana’nın festivaller ve etkinliklerle dolu bir şehir olduğunu, bu tür günlerde adli vakaların da minimuma indiğini vurgulayarak, vatandaşların sanat, festival ve kültür etkinliklerinden zevk alarak keyifli vakit geçirdiğini ifade etti. “Adana’daki çağdaş sanatlara olan ilginin artacağını” belirten Köşger, kentin bir fuar ve festival şehri olduğunu söyleyerek ortak gayretle şehrin gelişimine katkı sunmayı sürdürdüklerini kaydet.

Adana Çağdaş Sanat Fuarı’nın mevcut konumunun, geçmiş fuarlarla kıyaslandığında daha canlı ve dinamik bir katılımla öne çıktığını belirten Köşger, zorluklara rağmen fuarın enerjisinin ve katılımının yüksek olacağını öngördü. Kentte Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin de devam ettiğini hatırlatan Köşger, sanatın yaşam kalitesini artıran temel unsurlar olduğuna vurgu yaptı. Adana’nın edebiyat, sinema ve çağdaş sanatlar alanında yüksek potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, fuarın Adana’nın kültür ve sanat yolculuğuna yeni bir perspektif kattığını söyledi. Şehrin festivaller, fuarlar, gastronomi ve sanat alanlarında öne çıktığını belirten Geçer, “Hep birlikte Adana’yı kültürün ve yaratıcılığın kenti yapmaya devam edeceğiz.” diyerek dayanışmanın önemini vurguladı. Sanatın insanları bir araya getirdiğini, toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve yeni ufuklar açtığını da ifade eden Geçer, Adana’nın sanata olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Fuar kapsamında galeriler, müzeler, koleksiyonerler ve sanatçılar bir araya geldi; etkinlik 28 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.