DOLAR 32,3154
EURO 35,1147
ALTIN 2.292,51
BIST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Acil tıp teknisyeni (ATT) nedir ve nerelerde çalışabilir ? Acil tıp teknisyenliği taban puanları 2017-2018

23.12.2017
A+
A-

Acil Tıp Teknisyeni nedir ?

Acil Tıp Teknisyeni; kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle hastalanan insanlara iyileştirici yönde müdahale yapan kişidir.

Acil Tıp Teknisyenleri Ne İş Yapar ?

• Yaraları tedavi eder, sarar,
• Şiddetli kanamaları önler,
• Solunumun durması hâlinde suni teneffüs yaptırır,
• Zehirli maddeleri vücuttan temizler,
• Deriyi yıpratan maddeleri temizler,
• Şoka giren hastaları şoktan çıkarmaya çalışır,
• Tansiyon ölçer, iğne yapar.

Acil Tıp Teknisyeni Olmak İsteyen Kişilerin Özellikleri Neler Olmalı ?

Acil Tıp Teknisyeni olmak isteyenlerin insanlara yardım etmekten hoşlanan, dikkatli, temiz, titiz, soğukkanlı, ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen kişiler olması gerekir. Acil Tıp Teknisyenleri bazen açık havada (trafik kazaları vb. durumlar) bazen de hastane vb. sağlık kuruluşlarında kapalı ortamlarda çalışırlar. Çalışma saatleri düzenli olmayıp gece nöbetleri vardır. Çalışırken hastalarla, hasta yakınları ve diğer sağlık personeliyle iletişimde bulunur.

Acil Tıp Teknisyeni Nasıl Olunur ?

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının Acil Sağlık Hizmetleri alanı, Acil Tıp Teknisyenliği dalında verilmektedir.

Acil Tıp Teknisyenliği Mezunları Nerelerde Çalışabilir ?

Acil Tıp Teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocaklarında çalışırlar. Ayrıca acil yardım istasyonları, ambulanslar ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde de çalışabilirler. Meslekte iş bulma olanağı özel sektörde yetenek ve bilgiye bağlıdır.

Acil Tıp Teknisyenliği 2017 Taban Puanları Ulaşmak İçin Tıklayınız 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.