DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

‘Bilgi şüphesini idare eden aday YKS’de başarıyı artırır’

24.06.2020
A+
A-

Üniversite öğrencisi adayı 2.5 milyondan fazla birey, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) kapsamında, 27 Haziran’da saat 10.15’te birinci oturum Temel Tatminkarlık Testi (TYT), 28 Haziran’da saat 10.15’te ikinci oturum Alan Tatminkarlık Testi (AYT) ile aynı gün saat 15.45’te üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girecek.

“Böylesi manâlı bir imtihan ilk kere maskeli bir şekilde yapılacak”
Uğur Koleji Rehberlik Servisi Koordinatörü Ebru Ceylan Tezer, konu ile ilgili açıklamasında; “YKS, özellikle çoğunluğun meslek seçimini belirlediği için öğrencilerimizin hayatlarının en önemli sınavı. Böylesi manâlı bir sınav ilk kere maskeli bir şekilde yapılacak. ÖSYM, üniversite öğrencisi adaylarını maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen namzet, maske ya da siperlik ve dezenfektanı ile sınava girebilecekleri yönünde bilgilendirdi. Maskenin gerekli olması öğrencilerimizin maskeye alışmalarını sağladı. Öğrencilerimizi metot eğitim haricen yoğun rehberlik çalışmaları ile psikolojik olarak da YKS’ye hazırladık. Özellikle Kovid-19 süreci başlar başlamaz uzak eğitim programında online sınavlar ile YKS’ye hiç ara vermeden, online eğitimin sağladığı ‘geniş zaman’ kavramı ile öğrencilerimizin okulda olduklarından şayet de fazla daha uzun bir şekilde blok ders süreleri ile ilgiyi ve bilgiyi canlı tutarak hazırladık. Kovid-19 psikolojisinden arınabilmeleri, geniş ve ferah hissetmeleri, hastalık kaygısından bir nebze olsun uzaklaşmaları için sosyal mesafesi organize edilmiş sınıflarda sınava girmeliler” dedi.

“Dikkati biriktirmek, imtihan stresi ve kaygısıyla baş etmenin anahtarıdır”
Özellikle sınava kalan son günler, konu tekrarları, bol bol soru çözümü, hızlı denemeler, önceki sene ve yıllarda üniversite sınavından meydana çıkan soruları çözmek için iyi bir fırsat olduğunu bildiren Tezer, “Öğrencilerimizle birlikte bilhassa rehberlik çalışmalarımızda ‘Dikkat Dağınıklığının nedenleri ve Dikkati Birleştirme Metotları’ konusunda egzersizler yapıyoruz. Sınav salonunda dikkatini toplayamayan öğrencilerin moral bozukluğu yaşamaması için ‘Veri Şüphesi’ni en aza indirmek, sınavda ‘Kesin Bilgi’ psikolojisini sağlamak üzere etütlerimizi online olarak koordineli bir program ile gerçekleştirdik. Online sınavlarımızın yoğunluğunu uzaktan eğitim sürecine adapte ettik, basit ulaşılabilir, öğrenciyi sıkmayan bir arayüz geliştirdik. Uzaktan eğitimde sınıflarımızın bütün katılımı konusunda öğrenci ve velilerimizi rehberlik servisi olarak aralıksız bilgilendirdik. Dikkatini toplayan, kendinden kesin adayların sınav stresi ve kaygısıyla baş edebilecekleri konusunda öğrencilerimizi maksimum düzeyde yol gösterdik. Bilgi şüphesini idare eden aday YKS’de başarıyı artırır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.