DOLAR 32,5467
EURO 34,9817
ALTIN 2.420,36
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Açık kaynak seminer programı için sevindirici haber! Bilişim ve teknoloji alanına ilgisi olan kişiler açık kaynak ve özgür yazılım terimlerine aşinadır. …

13.04.2020
A+
A-

Yazılım ve bilişim kavramlarına aşina olanların sıkça duyduğu açık kaynak, herhangi bir yazılımın makine diline çevrilmeden önceki kodların açık bir şekilde paylaşılmasıdır. Bunun en büyük avantajlarından biri kullandığınız uygulamayı kendinize uygun şekilde değiştirebilmenizdir.

Microsoft, Apple, Adobe gibi şirketler ürettikleri ürünleri kapalı kaynak olarak sunmaktadır. Bu yüzden de yazılımlarda bulunan açıklar veya hatalar ilgili şirket müdahale etmediği sürece giderilemez.

Tübitak ve Havelsan kurumlarının da yer aldığı açık kaynak seminer programı sayesinde bilişim ve yazılım konusunda kendini geliştirmek isteyenler internet üzerinden akıllarındaki soru işaretlerine cevap bulabilecek.

Açık kaynak seminer programı Açık Kaynak 101 ve Web Geliştirme 101 olmak üzere iki farklı seminer ile yarın 14.00’da başlayacak. Seminer programı her gün saat 14.00’da yayınlanacak şekilde ayarlanmış.

Siber güvenlik, PHP, Açık kaynak işletim sistemleri, Git, Python, Pardus gibi konuları yakından takip etmek isteyen ve bilgi almak isteyenler buraya tıklayarak ilgili web sitesine ulaşabilir.

<> Türkiye Açık Kaynak Platformu

Açık Seminerler başlıyor.

Açık kaynakla ve yazılım dünyasıyla ilgili merak ettiğiniz pek çok bilgiye ulaşabilecek, açık kaynak geliştirici ekosistemine katkı sunabileceksiniz.

Yarın saat 14.00’te buluşmak üzere!

? https://t.co/D44B3RvZ0N pic.twitter.com/wBLwcX85Ea

— Mustafa Varank (@varank) April 13, 2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.