DOLAR 32,3679
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,51
BIST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ABD’den Kovid-19 Antikor İlacına İzin Çıktı

15.11.2020
A+
A-

Bütün dünyayı etkileyen salgın nedeniyle çeşitli ilaç ve aşı çalışmaları devam ediyor. Kovid-19 ile mücadelede yardımcı olması hedeflenen antikor ilacının ise acil durumlarda kullanılmasına, ABD’de izin verildi.

ABD, Kovid-19 ile mücadele kapsamında pozitif vakanın en yüksek oranlarda seyrettiği ve salgın sebebi ile hayatını kaybedenlerin ciddi oranlarda seyrettiği ülke oldu. ABD Gıda ve İlaç Kurumu ise Kovid-19 salgını ile ilgili yeni bir karara vardı. Eli Lilly tarafından üretimi gerçekleştirilen ve hala deneysel süreçteki ilk Kovid-19 antikor ilacı ‘Bamlanivimab’ın’ acil durumlarda kullanılmasına müsaade edildi. FDA’nın yaptığı açıklamada Bamlanivimab ilacının, 12 yaşını geçmiş, hastaneye kaldırılmasına gerek olmayan, ilk ve orta dereceli pozitif vakalara serum olarak, tek kez olmak üzere kullanılması uygun görüldü. Bamlanivimab isimli antikor ilacın, bağışıklık sisteminin Kovid-19’la mücade etmesi hedeflenirken, tedavinin etkisine ve güvenilirliğine yönelik ek testler ise hala uygulanıyor.

İlacın testlerinin gerçekleştiği aşamada elde edilen ilk bilgiler doğrultusunda ilacın, Kovid-19’un vücuttan daha çabuk atılmasına yardım ettiği ve hafif, orta dereceli vakaların hastaneye kaldırılmasını önleyebileceği tespit edildi.

Diğer yandan test aşamasındaki ilacın, hastanedeki hastalarda bir etkisi olmadığı ortaya konuldu. Uzmanlar ise bu ilacın, korona salgınına karşı aşı geliştirilmesi aşamasında Kovid-19 ile mücadeleye destek olacağını aktarıyor.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19 Salgını Uber Şirketine 5.8 Milyar Dolar Kaybettirdi

Kovid-19 Salgını Uber Şirketine 5.8 Milyar Dolar Kaybettirdi

Kovid-19’a Yakalanma Riskini Ağız ve Diş Hijyeni ile Azaltın

Kovid-19’a Yakalanma Riskini Ağız ve Diş Hijyeni ile Azaltın

Filistin'in Önemli İsmi Koronavirüsten Öldü

Filistin’in Önemli İsmi Koronavirüsten Öldü

Bursa'da Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı

Bursa’da Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı

İLİşKİLİ GALERİLER Gripten Koruyan Besinler

Gripten Koruyan Besinler

Coronavirüsü Gripten Ayıran Farklar

Coronavirüsü Gripten Ayıran Farklar

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.