DOLAR 32,5697
EURO 34,8528
ALTIN 2.433,62
BIST 9.723,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

ABD’de ilk kadın Hazine Bakanı imzalı yeni dolarlar basılmaya başlandı

09.12.2022
A+
A-

ABD’de ilk kez bir kadın Hazine Bakanı (Janet Yellen’in) imzası yeni basılan paralar üzerinde yer almaya başladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “ABD Darphanesi Hazine Bakanı Janet Yellen ve Mali İşler Başkanı Lynn Malerba’nın imzasını taşıyan ilk dolarları basmaya başladı” denildi.

İlgili paylaşımda, banknotların ABD para biriminde ilk kez bir kadın Hazine Bakanı’nın imzasını taşıdığına vurgu yapıldı.

ABD'de ilk kadın Hazine Bakanı imzalı yeni dolarlar basılmaya başlandı - 1

ÖNÜMÜZDEKİ AY PİYASAYA SÜRÜLECEK

Yeni para basımı ile ilgili dün Teksas’taki darphanede düzenlenen törende konuşan Yellen, “Para birimi, her gün kullandığımız ve dokunduğumuz bir şeydir. Doğru yapıldığında, bize kim olduğumuzu, neye değer verdiğimizi ve neyin mümkün olduğunu söyleyebilir” ifadelerini kullandı.

Yellen ve Malerba’nın imzasını taşıyan 1 ve 5 dolarlık yeni paraların, önümüzdeki ay piyasaya sürüleceği kaydedildi.

Daha önce ilk kadın Merkez Bankası başkanı olarak görev yapan Yellen, Joe Biden hükümetinde Hazine Bakanlığının başına getirilen ilk kadın olarak da tarihe geçmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.