DOLAR 32,2901
EURO 34,7979
ALTIN 2.407,16
BIST 10.249,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

ABD Huawei’nin teknolojiye erişimini kısıtladı Trump yönetiminin Huawei gibi Çinli firmalara açtığı teknoloji kısıtlaması her geçen gün farklı bir …

18.08.2020
A+
A-

Konuyla ilgili ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross yaptığı açıklamada, “ABD teknolojisine erişimini kısıtladığımız için Huawei ve bağlı kuruluşları Amerikan teknolojisini ülkenin ulusal güvenliği ve dış politikasını baltalayacak şekilde kullanmak için üçüncü taraflarla çalıştı. Huawei’nin bunu yapma yeteneğini engelle konusundaki attığımız çok yönlü adım, kararlılığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bakanlık, verilen geçici lisansın uzatılmayacağını da belirtti. Geçtiğimiz cuma günü sona erse de bir süre daha geçerliliğini koruyacak olan lisans, Başkan Donald Trump’ın 2019’da Huawei ve onunla iş yapan kuruluşların biraz da olsa iş yapmasına imkan verecek. Söz konusu süre dolunca da bu şirketlerin lisans başvurusu yapması gerekecek.

Amerikan hükumetinin Huawei aleyhindeki eylemleri, firmanın Pekin yönetimi ile yakın bağları olduğuna dair uzun süredir devam eden ulusal güvenlik eylemlerinin bir sonucu olarak görülüyor. Çinli firma bu iddiaları defalarca reddetse de konuyla ilgili henüz yorum yapmadı. Huawei teknoloji kısıtlaması Çinli firma kadar söz konusu bağlantılı firmaları da etkileyecek gibi duruyor. Ağustos ayının başında Trump yönetimi, Güvenli Ağlar programı kapsamında TikTok ve WeChat’i yasaklamayı temel alan iki kararnameyi imzalamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.