DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Deprem Bölgesindeki Yağma ve Hırsızlık Olayları İçin Genelge Yayınlandı

10.02.2023
A+
A-

Türkiye’yi sarsan deprem felaketi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda, şimdi yeni bir adım da Adalet Bakanlığı‘ndan geldi. Başsavcılıklara “Soruşturma İşlemlerinin Fiziki Ortamda Yürütülmesi” başlıklı bir yazı gönderen Adalet Bakanlığı, deprem bölgesindeki yağma ve hırsızlık olaylarının soruşturulması için tam yetki vermiş oldu.

Soruşturma İşlemlerinin Fiziki Ortamda Yürütülmesi başlıklı yazıda fiziki yapının ve UYAP sisteminin zarar gördüğü belirtildi. Adalet Bakanlığı, bu nedenle de soruşturma işlemlerinin fiziki olarak yürütülmesine izin verdi. Bu karar ile savcılar, işlemleri UYAP üzerinden yürütmek zorunda kalmadan doğrudan karar alıp, hırsız ve yağmacılara karşı hareket edebilecekler.

Koruma tedbirleri tereddütsüz biçimde uygulanacak

Yağma ve hırsızlığa anında müdahale edilecek

*Depremden sonra yardım TIR’ını yağmaladığı tespit edilen şahıslar gözaltına alınmıştı.

“Soruşturma İşlemlerinin Fiziki Ortamda Yürütülmesi”  başlıklı yazıda şu üç maddeye yer verildi:

Deprem nedeniyle adliyelerin ve UYAP sisteminin zarar görmesinin 5271 Sayılı Kanunun 160 ve devamı maddeleri uyarınca derhal soruşturma işlemlerine başlanmasına engel oluşturmayacak, söz konusu suçları işleyen kişilere yönelik koruma tedbirlerinin tereddütsüz bir şekilde uygulanacak. UYAP’ın kullanılamadığı durumlarda soruşturma işlemlerinin fiziki evrak üzerinden yerine getirilecek. UYAP dışı fiziki olarak oluşturulan belge veya kararların engelin ortadan kalkmasından sonra derhal UYAP sistemine aktarılacak.

Bölgede birden fazla yağma olayı olduğu biliniyor

Hatay’da bulunan ve bölgedeki gelişmeleri canlı yayınlarla bildiren Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, geçtiğimiz günlerde canlı yayın yaparken şu ifadeleri kullanmıştı: “Yağmaya gelince… Bizim gözümüzün önünde bir sürü böyle hadise yaşandı. Kızıyorlar bize anlatınca. Ama yaşandı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.