DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

ABD Büyükelçiliği: Cantürk ve Topuz suçsuz

02.10.2019
A+
A-

ABD Ankara Büyükelçiliği, Mete Cantürk ve Metin Topuz davası ile ilgili “Türk makamlarını bir kez daha bu meseleleri hızlı, şeffaf ve adil bir şekilde çözüme kavuşturmaya çağırıyoruz.” açıklaması yaptı.

ABD Büyükelçiliğinin twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

ABD’li yetkililer, Metin Topuz’un 18 Eylül’deki Mete Cantürk’ünse bugünkü duruşmalarına gözlemci olarak katıldılar. Sayın Topuz’un ya da  Sayın Cantürk’ün suç teşkil eden bir faaliyette bulunduklarına dair güvenilir bir delile rastlamadık. Türk makamlarını bir kez daha bu meseleleri hızlı, şeffaf ve adil bir şekilde çözüme kavuşturmaya çağırıyoruz.

CEZAEVİNDEKİ TOPUZ’A ZORLA GETİRME KARARI

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Nazmi Mete Cantürk’ün ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçuyla yargılandığı davada tanık olarak dinlenecek olan “Casusluk” suçlamasıyla tutuklu ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada mahkeme heyeti önceki celse dinlenmesine karar verilen tanıkları çağırdı. Tanıkların duruşmaya gelmediği anlaşılınca mahkeme ara kararını açıkladı.

DURUŞMA 18 ARALIK’TA

Mahkeme, “Casusluk” suçlamasıyla tutuklu yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un duruşmaya getirememesi üzerine zorla getirme kararı çıkardı. Duruşma 18 Aralık’a ertelendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.