DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

ABD askerleri tarafından terk edilmiş Münbiç üsleri RT tarafından görüntülendi

16.10.2019
A+
A-

RT tarafından yayınlanan görüntüler, Münbiç’teki askeri üslerin ABD güçleri tarafından alelacele terk edilmiş oldukları izlenimini veriyor. Zira üste kurulu olan çadırların bir kısmı toparlanmadan oldukları gibi bırakılmış. Hatta içlerinde unutulan ya da kasten geride bırakılan bir takım eşyalar da mevcut. 

RT’nin görüntülerinde yer alan yavru bir köpeğin ise ABD askeri tarafından mı terk edildiği, yoksa üssün kontrolünü devralan güçlerle mi buraya geldiği belli değil.

ABD askerinin konuşlanmış olduğu üssün, bölgenin IŞİD’in elinden kurtarılması ardından kurulduğu belirtiliyor. IŞİD’in Menbiç’ten çıkarıldığı operasyon 2016’da düzenlenmişti.

Menbiç, Başkan Donald Trump’ın kararı ile ABD askerlerinin çekilmesi sonrası ise Suriye ordusunun kontrolüne geçmiş durumda. Suriye ordusunun söz konusu bölgeye girmesine ilişkin anlaşmaya, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye hükümeti ve Kürt güçler arasında Rusya’nın arabuluculuğu ile yapılan görüşmelerde varılmıştı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.