DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Dört Renk, Dört Ahenk: Atalay Stüdyosundan Öğrenci Eserleri Birlik Vakfı’nda

Dört renk, dört ahenk: Atalay Stüdyosundan öğrencilerin eserleriyle Birlik Vakfı’nda görsel bir buluşma ve ilham dolu bir deneyim.

03.10.2026
A+
A-

Birlik Vakfı Çemberlitaş’ta, Ressam İlhami Atalay’ın öğrencileri Nurdan Güler, Nazlı Gündoğdu, Zeynep Özavcı ve Zeynep Özdal’in katılımıyla gerçekleşen “Dört Renk Dört Ahenk” sergisi sanatseverlerle buluştu. Çalışmalar, birbirinden farklı teknik ve temalarla sergileniyor ve izleyiciye çeşitli sanat deneyimleri sunuyor.

Nazlı Gündoğdu, yaklaşık kırk yıl süren resim yolculuğunun izlerini taşıyor. Son on yılda farklı kurumlarda eğitim almış olan Gündoğdu, dört yıldır İlhami Atalay’ın İstanbul Tasarım Merkezi’ndeki atölyesinde üretime devam ettiğini paylaşıyor. “Duygularımı ve anları özgürce yansıtmak benim için önemli,” diyen sanatçı, belirli bir tema üzerinde takılı kalmaktan ziyade içsel ruhunu yansıtmaya odaklandığını belirtiyor.

Nurdan Güler, 2017 yılında Atalay atölyesinde resimle tanıştığını ve iki yıldır ressam Cemal Toy ile çalıştığını ifade ediyor. Doğadan esinlenen Güler, özellikle çiçek, kelebek ve geyik motiflerini çalışmalarına taşıyor ve renklerin onun için vazgeçilmez olduğunu vurguluyor. Ziyaretçilere sanatı yakından deneyimlemeleri için davet iletiyor.

Zeynep Özdal, resimle sekiz yaşında tanıştığını belirterek üç dönemdir Atalay atölyesinde bulunduğunu söylüyor. Sulu boyadan yağlı boya ve akrilik gibi tekniklere geçiş yaparak üretimini sürdüren Özdal, eserlerinde daha çok havacılık temalarını işliyor. Serginin adının farklı bakış açılarını bir araya getirecek temayı yansıttığını ifade ediyor: “Dört renk, dört ahenk.”

Özdal, pilot olarak çalıştığını ve Bursa’dan İstanbul’a gelip giderek resim aşkını sürdürdüğünü paylaşıyor. “Bu sevgi emek ister; resim olmadan hayata anlam katmaz.”

Sergi, 17 Ekim’e kadar Birlik Vakfı Çemberlitaş’ta ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.