Denizli’de Milli Mücadele ve Vakıf Haftası: Söyleşi ve İkramlarla Anma
Denizli’de Milli Mücadele ve Vakıf Haftası için söyleşi ve ikramlarla hatıraları canlandıran anlamlı bir anma etkinliği.
Denizli, 15 Mayıs’ta Milli Mücadele ateşinin yeniden alevlenmesini ve köklü Vakıf Haftası’nın önemini birlik ve dayanışma ruhuyla kutlayacak. Şehrin önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımıyla gerçekleştirilecek programlarda, halka lokma ve çeşitli ikramlar sunulacak.
Denizli Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğiyle yürütülen “Denizli Milli Mücadele Günü ve Vakıf Haftası” etkinliği 15 Mayıs 2026’da başlayacak. Şehrin bağımsızlık mücadelesini hatırlatırken vakıf kültürünün yardımlaşma ruhunu da ön planda tutmayı hedefleyen program, şehir merkezindeki camilerdeki ikramlar ve ardından yapılacak bir söyleşiyle devam edecek.
İkramlar ve sohbetin ilk bölümü saat 13:30’da Bayram Yeri Camisi önünde halka lokma dağıtımıyla başlayacak. Aynı saatlerde Ahmet Hulusi Efendi Camisi külliyesinde de sıcak yemek ikramı gerçekleştirilecek.
Söyleşi ve perspektif günün en dikkat çekici yanını oluşturan söyleşi ise saat 14:30’da Pamukkale Üniversitesi Şehit Bekircan Kerek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Denizli’nin Milli Mücadele’deki rolünü ve vakıf medeniyetinin değerini konunun uzmanı olarak ele alacak. Etkinlikler, öğrencilerin ve tüm vatandaşların katılımına açık olacak; Denizli’nin geçmişine dair derinlemesine bir sohbet bekleniyor.
Milli Mücadele’nin 107. Yılı kapsamında, 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Bayramyeri Meydanı’nda yaktığı bağımsızlık meşalesi bu özel programla bir kez daha hatırlanacak. Yetkililer, birlik ve beraberlik içinde bu anlamlı günü paylaşmaya tüm vatandaşları davet ediyor.