Mardin’de 3. Uluslararası Film Festivali Düzenleniyor
Mardin’de 3. Uluslararası Film Festivali heyecanla başlıyor: yerli ve yabancı sinemadan özel gösterimler, söyleşiler ve unutulmaz sinema deneyimi.
Mardin’de 3. Uluslararası Film Festivali için çalışmalar sürüyor. Festival başkanı ve yapımcı/yazar olan Zeki Sincar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18-21 Ekim tarihlerinde şehri kapsayacak festivalin detaylarını paylaştı.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan etkinlik, Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil olacak. Sincar, kente yaklaşık 30’a yakın oyuncu ve sanatçının gelerek sinemaseverlerle buluşacağını belirtti; aralarında Ali Sürmeli, Demet Şener, Saruhan Hünel, Seçkin Piriler gibi isimler de yer alacak.
Festival kapsamında kısa ve uzun metrajlı filmler için yarışmalar gerçekleştirilecek. Şu anda başvuru sayısının yaklaşık 1500’e yakın olduğu bilgisini paylaşan Sincar, ön jürinin bu başvuruları eleyeceğini ve finale kalanların yarışacağını söyledi.
18-21 Ekim’de tüm Mardin halkını organizasyona davet eden Sincar, gençleri sinema ve yönetmenlik alanında daha çok teşvik etmek istediklerini belirtti. Bu yıl stantlar kurulacak, eğitimler verilecek ve seminerler düzenlenecek. Gençlerin projeler arasında yer almalarını hedefliyoruz.
Sincar, “Terörsüz Türkiye” sürecinde gençleri daha çok sinemaya yönlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Kaynak: AA / Beşir Şavur – Güncel Kaynak: Haberler.com