DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sırrı Süreyya Önder’in Sağlık Durumu Hakkında Güncel Bilgilendirme

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu hakkında en güncel bilgileri burada öğrenin. Son gelişmeleri ve detayları kaçırmayın.

29.04.2025
A+
A-

Sağlık Durumu ve Güncel Durum Değerlendirmeleri

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Şişli’deki özel hastaneye yatırılan ve yaklaşık 12 saat süren cerrahi müdahalenin ardından, 13 gündür yoğun bakımda tedavi gören Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan vekili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu hakkında uzman doktorlar tarafından detaylı açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalar, hastanın durumunun ciddiyetini ve alınan tedavi süreçlerini yakından ortaya koymaktadır.

Prof. Dr. Çavlan Çiftçi’den Kritik Uyarı ve Durum Değerlendirmesi

Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, “Hastamız Sayın Sırrı Süreyya Önder, şu anda hastanemizin yoğun bakım ünitemizde 13. gününü tamamlamaktadır. Kendisi ECMO kalp destek cihazı ve yoğun inotropik ilaçlar kullanılarak tedavi edilmektedir. Hemodinamik açıdan stabil olsa da, nörolojik açıdan ciddi bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu tablo, zaman içinde giderek daha da kötüleşmeye başlamıştır. Hastamızın beyin refleksleri azalmış ve beyin ödemi devam etmektedir. Beyin kan akımı korunmakla beraber, hayati tehlikesinin giderek arttığını görmekteyiz. Ancak, tüm bunlara rağmen, sabırla ve dikkatli bir şekilde tedavi sürecimize devam ediyoruz.” dedi.

Nörolojik Durum ve Beyin Ödemi Hakkında Prof. Dr. Yasef Özsarfati’nin Açıklamaları

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Yasef Özsarfati, “Hastamızın durumu, başlangıçta kalp sistemi sorunları ön plandayken, son zamanlarda nörolojik problemler daha belirgin hale gelmiştir. Bu da, ‘kırılma noktası’ olarak adlandırılan, nörolojik durumun giderek kötüleştiği ve reflekslerin azaldığı bir aşamayı işaret ediyor. Gerek muayeneler, gerekse elektro fizyolojik tetkiklerde, hastanın cevap verme kapasitesinde belirgin bir azalma gözlemlenmektedir. Beyin ödemi ve beyin tutulumu, hava gitme oranının azalmasıyla ortaya çıkmış olup, klinik bulgular refleks azlığı şeklinde kendini göstermektedir. Şu an için beyin ölümü bulguları bulunmamaktadır; yapılan tetkiklerde böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak, hastanın durumu zaman içerisinde netlik kazanacaktır. Çok temkinli ve dikkatli bir iyimserlik ile yaklaşmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ertan Sağbaş’tan Tedavi Süreci ve Umut Dolusu Mesajlar

Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “Hastamızın üçüncü gününde tekrar yaptığı revizyon ameliyatında, sağ ventrikülün kasıldığını gözlemlemiştik. Bu gelişme bizim için sürpriz olmuştu. Şu anda, kardiyolojik açıdan belli bir seviyeye geldik. Ancak, hastanın durumu sabit kalmakla birlikte, ECMO desteği olmadan yaşamını sürdüremeyecek durumda. ECMO cihazı, kalp ve akciğer fonksiyonlarının yerine geçerek yaşam desteği sağlıyor. Bu nedenle, kalp ve akciğer durumu kritik olmaya devam ediyor. Nörolojik açıdan ise, akciğerleri etkileyen ve nörojenik akciğer ödemi şeklinde görülen komplikasyonlar gelişti. Geçen hafta entübasyon sırasında yaşanan kanama, şu anda durdu. Tüm organlar, birbirine bağlı ve bu nedenle hekimler, sürekli olarak durumu yakından takip ederek tedavi düzenlemeleri yapmaktadır. En büyük endişemiz enfeksiyon riskidir, ancak şu an için enfeksiyon parametreleri normal seyretmektedir. Antibiyotikler, duruma göre ayarlanmakta ve hastanın pozisyonu düzenli olarak değiştirilerek enfeksiyon riski en aza indirilmektedir. Umut etmek gerekirse, bizim en büyük ihtiyacımız bir mucizedir. 8 gündür sedasyon ve uyutucu ilaç kullanımı yapılmamış olup, uyanma ve reflekslerde herhangi bir gelişme olmamıştır. Bu süreçte, ilk günden beri gösterdiğimiz mücadele ve gösterdiğimiz gayretle, bu zorluğu aşmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Son Durum ve Geleceğe Dair Beklentiler

Hastanın durumu, uzmanların dikkatli ve temkinli yaklaşımıyla izlenmektedir. Olası iyileşme ve gelişmeler, zamanla netlik kazanacaktır. Şu an için, umut ve sabırla tedavi sürecine devam edilmekte olup, tüm ekibin amacı, hastanın en iyi şekilde iyileşmesini sağlamaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.