DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Boşanma Davalarında Ağız ve Vücut Kokusunun Etkisi

Boşanma davalarında ağız ve vücut kokusunun psikolojik ve sosyal etkilerini keşfedin. İlişki dinamiklerini nasıl etkileyebileceğini ve taraflar arasındaki iletişimi nasıl şekillendirdiğini öğrenin.

16.08.2024
A+
A-

Boşanma Davalarında Ağız ve Vücut Kokusunun Rolü

Avukat Buket Nurşah Tekışık, ağız ve vücut kokusunun boşanma davalarında önemli bir etken olabileceğini belirtiyor. Özellikle, bu sebeplerle boşanma davası açan çiftlerin, uzman hekimler tarafından yapılacak incelemeler sonucunda, kişinin ağız kokusundan kurtulamaması durumunda boşanmanın gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Avukat Tekışık, ağız ve vücut kokusunun boşanma sebebi olup olmadığına dair evli çiftlere önemli uyarılarda bulundu. Yargıtay kararını hatırlatan Tekışık, “Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun 13/04/2005 tarihli, 2005/208 E. ve 2005/262 K. sayılı kararına göre, eşin ağız veya vücut kokusu tek başına boşanma nedeni değildir. Ağız kokusu genellikle yetersiz ağız bakım alışkanlıkları, ağız içi enfeksiyonlar, sigara ve alkol kullanımı gibi sağlıksız alışkanlıklardan veya yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, kişinin sahip olabileceği sindirim sistemi hastalıkları da bu duruma sebep olabilir.” dedi.

Araştırmalar, erkeklerde kadınlara oranla 3 kat daha fazla ağız kokusu görüldüğünü ortaya koymaktadır. Ağız kokusunun en yaygın nedeni ise ağız hijyenine yeterince dikkat edilmemesidir. Ağız kokusu, sosyal bir problem olarak kabul edilir ve bu durum, aile içi huzursuzluklara, boşanmalara, toplumdan dışlanmaya hatta işten atılmalara bile yol açabilir.

Özellikle, eşinin vücut ve ağız kokusunun evlilik birliğini çekilmez hale getirdiği iddiasıyla davacı koca tarafından açılan boşanma davasında, yerel mahkemenin kararının temyiz edildiğini belirten Tekışık, şu açıklamalarda bulundu:

Kişinin Ağız Kokusunun Tedavi Edilmemesi Boşanma Sebebi Olabilir

Yargıtay’ın kararını değerlendiren Avukat Tekışık, “Yargıtay, ‘Davalıda var olduğu iddia edilen bu rahatsızlığın tedavisinin mümkün olup olmadığı, davalının tedaviden kaçınıp kaçınmadığı, bu rahatsızlığın evlilik birliğini davacı koca için çekilmez hale getirip getirmediğinin uzman hekimlerden oluşan bir sağlık kurulu raporu ile belirlenmesi ve sonuca göre karar verilmesi gerekir’ şeklinde bir karar vermiştir. Bu karar ile yerel mahkemenin hükmü bozulmuştur.” dedi.

Yargıtay’ın dikkate aldığı unsurlar arasında, evlilik birliğini çekilmez kılan davranışın çözülüp çözülemeyeceği ve bu rahatsızlığın eş için çekilmez hale gelip gelmediğinin uzman hekimlerden oluşan sağlık raporu ile belirlenmesi yer almaktadır. Görüldüğü üzere Yargıtay’ın bozma nedeni, eksik incelemeye dayanan yazılı bir hüküm kurulmasından kaynaklanmaktadır. Uzman hekimler tarafından yapılacak doğru ve eksiksiz incelemeler sonucunda, kişinin ağız kokusundan kurtulamama ihtimali mevcutsa, bu durum boşanma sebebi olabilmektedir.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.