DOLAR 35,4563
EURO 36,5754
ALTIN 3.056,01
BIST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 11°C

Lazer Yanığını Geçirmenin Yolları

18.08.2020
A+
A-

Özellikle kadınların istenmeyen tüylerden kurtulmak için yaptırdığı lazer son yıllarda erkeklerde yaptırmakla beraber lazer yanığı olarak adlandırılan bir durum vardır ki bu, ciltte meydana gelen tahriş ve o bölgede oluşmuş hasardır.

LAZER YANIĞI NEDİR?

Dövme sildirme işleminde de kullanılan lazer ve sonrası oluşan yanık izleri istenmeyen görüntü yarattığı için dikkat edilmesi gereken uygulamadır. Lazer uygulandıktan sonra, kişinin güneşe çıkmaması istenir, cilde uygulanan ışınlar ciltte bazı hasarlara yol açabilmektedir. Hassas ciltlerde daha fazla görülmektedir. Cildinizde egzama gibi ya da alerjik bir durum varsa lazer yaptırmadan önce doktorunuza mutlaka bildirin. Gözle görülmeyen bu ciltte ki hasarlar güneş ışınlarıyla birleşin de yanık görünümünü vermektedir. Bu yüzden lazer işlemlerinin kış aylarında yaptırılması hekimler tarafından özellikle söylenir. Peki Lazer Yanığı Nasıl Geçer?

Güneş Koruyucu Sürmek, lazer uygulanan bölgeye kuvvetli bir güneş koruyucu sürülerek güneş ışınlarından kaçınmak gerekir. Bölgede oluşan kararmalar için leke açıcı kremler alınıp sürülebilir.

Cilde iyi gelebilecek vitaminler uygulanmalı, yanık oluşan alanların iyi korunmasına özen göstermeli ve cilt dostu e vitamini, b5 vitamini, çinko oksit gibi içeren ilaç ve merhemleri kullanmalısınız.

Yanık İzlerine Yumurta Yağı, yumurta cilt maskelerinde de çokça kullanılan ve hemen hemen herkesin evinde bulunan bir üründür. 10 tane kadar yumurtayı haşlayıp yumurtanın sarısını bir tavaya doğrayıp ocağa pişirmeye alın ve 10 dakika kadar yumurta sarılarını içerisine hiçbir yağ dökmeden pişirin, pişirme işlemi yapılırken bolca karıştırın ve bir tülbent içine bu pişen yumurtaları dökün ve sıkıca bağlayıp yumurtanın yağını bir kaba dökün. Bu yağı lazer yanığınıza sürerek zamanla iyileşildiği görülmektedir. Yumurtanın yağı çok faydalıdır özellikle kırışıklarda maskelerde ve yanık lekelerini gidermede sıkça kullanılan üründür. Leke giderici kremlerin içinde de yumurta bulunmaktadır. Leke giderici kür olarak Türk kahvesinin içine karbonat atılarak lekeli bölgeye sürülmesi lekeleri zamanla yok ettiği bilinmektedir. Bu işlemi yine bir hekime danışarak uygulayabilirsiniz bu yöntemler çabuk iyileştiren yöntemler değildir fakat her gün düzenli yapıldığında yumurta yağının da Türk kahvesi kürünün de lekeleri yok ettiği bilinmektedir.

KİMLER LAZER YAPTIRMAMALI?

Doktorlar tarafında da önerilen yaş kısıtlaması, 18 yaşından büyük olmalı ve vücut gelişimini tamamlamış olması gerekir. Küçük yaşta ki kişilere uygulanan lazer de pek bir fayda etmeyecektir.

Vitiligo hastalığı Sedef hastalığı Son bir yılda akne ilacı kullananlar Hamileler Hormon problemi yaşayanlar

Eğer ki yukarıda ki hastalıklardan sizde var ise ve hamileyseniz kesinlikle lazer yaptırmanız istenmeyecektir. Bunun aşamaları olmakla beraber ileri sevilerde ağır geçiriyorsanız hastalığınızı size uygun bir işlem olmayacaktır ve vücudunuz için tehlike yaratacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Lazer Epilasyon Kanser Tedavisine Engel Mi?

Lazer Epilasyon Kanser Tedavisine Engel Mi?

Sandığınız Kadar Masum Değil! Güneş Yanıkları Ciltte Kalıcı Hasar Bırakıyor!

Sandığınız Kadar Masum Değil! Güneş Yanıkları Ciltte Kalıcı Hasar Bırakıyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Suya Dayanıklı Maskara Nasıl Çıkarılır?

Suya Dayanıklı Maskara Nasıl Çıkarılır?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.