DOLAR 32,5665
EURO 34,8705
ALTIN 2.425,95
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Hedef 105 Milyon Aşı Tedariği!

21.02.2021
A+
A-

Bakan Koca; Her kentin Mart ayından itibaren ‘mavi’ (düşük risk), ‘sarı’ (orta risk), ‘turuncu’ (yüksek risk), ‘kırmızı’ (çok yüksek risk) olarak birbirinden ayrılacağını  ve kısıtlama kararlarının buna göre verileceğini ifade etti.

Fahrettin Koca’nın paylaştığı bilgilere göre 100 binde 10’un altında vaka görülen kentler ‘mavi’ , 11-35 arası ‘sarı’ , 36-100 arası ‘turuncu’ , 100’ün üstü ‘kırmızı’ yla işaretlenecek.

Koca, Ankara’dan duyurdu: “Örneğin Ankara’da vaka sayısı yüz binde 35 yani 5.5 milyon nüfusta haftalık bin 925 yani günlük 275. Bu durumda Ankara, düşük risk ile riskli arasında bir çizgiye oturuyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının gün ve saatleri ile restoranların açılması noktasında Ankara, kontrollü normalleşme adımlarının atılacağı iller arasında yer alıyor. Şayet bir il (şu anda Hakkari, Şırnak) mavi kategoride ise restoranların açılması, hafta sonu ve hafta içi kısıtlamaların kaldırılması mümkün görünüyor.” dedi

Her ilin 1 Mart’la ilgili hazırlık yapması gerektiğini önemle vurgulayan Bakan Koca,  bakanlığın haftalık vaka verilerini il il açıklamaya başladığı için her kentin 1 Mart’ta nerede olduğunu bilerek, normalleşme sürecini yöneteceğini, önlem, kısıtlama ya da esneme kararı alacağını belirtti.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, pandemi süreciyle savaşta mart ve nisan aylarının çok önemli olduğunu belirterek, “Her ne kadar 25 milyon planlansa da martta 35 milyon aşı için hazırlık yapılıyor. Nisan sonu itibarıyla 105 milyon doz aşının tedarik edilmesi hedefleniyor” söylemlerinde bulundu.

Ayrıca yerli aşının yaz aylarına yetiştirilmesi ve daha önce aşılanan vatandaşların en geç eylülde başlanarak birer doz daha aşı olabilmesi için de planlamaların ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sağlık bakanı, sözlerine şöyle devam etti  ‘BioNTech aşısında tedarik süreci de netleşti. Yaklaşık 800 bin doz aşının bu ay içinde gelmesi bekleniyor. Aşı sırası gelen vatandaşlara bu seçenek de sunulacak. Onayları alınacak. Özellikle 60 yaş ve altındaki gruba bu aşı da önerilecek. BioNTech aşısını tercih etmeyen vatandaşlar o anda inaktif aşı varsa bu aşıyı olabilecek. Yoksa aşı tedarik edildikçe, sırayla aşılama programından yararlanabilecek.’

İLİşKİLİ HABERLER Mutasyonlu Virüs Antikoru Etkisizleştiriyor mu?

Mutasyonlu Virüs Antikoru Etkisizleştiriyor mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Aşı Dolandırıcılığı Uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Aşı Dolandırıcılığı Uyarısı

Virüsten Korunmak İçin Hangi Maskeler Tercih Edilmeli?

Virüsten Korunmak İçin Hangi Maskeler Tercih Edilmeli?

Zonguldak'ta 16 Mutasyonlu Virüs Vakasına Rastlandı

Zonguldak’ta 16 Mutasyonlu Virüs Vakasına Rastlandı

İLİşKİLİ GALERİLER Fahrettin Koca Türkiye'yi Sevindiren Haberi Paylaştı!

Fahrettin Koca Türkiye’yi Sevindiren Haberi Paylaştı!

Sağlık Bakanı Haftalık Vaka Sayısını Açıkladı

Sağlık Bakanı Haftalık Vaka Sayısını Açıkladı

Fahrettin Koca'nın Açıklamasından Sonra Trabzon'a Ek Önlemler Geliyor

Fahrettin Koca’nın Açıklamasından Sonra Trabzon’a Ek Önlemler Geliyor

Koronavirüs Ölümleri Sebebiyle İnsanlar 16 Yıl Daha Az Yaşıyor

Koronavirüs Ölümleri Sebebiyle İnsanlar 16 Yıl Daha Az Yaşıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.