Diş Dolgusu Olanlar Uyarı
Ağız; sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sistem ve kardiyovasküler sistemler yolu ile vücudun geri kalan diğer bölümlerine bağlıdır. Dolgu yaptırmak çoğu kişinin korktuğu ve kaçtığı bir durumdur. Yapılan dolgular bir süre daha sonra kendiliğinden zehirli cıva oluşturarak mide problemlerine neden olabiliyor.
DİŞ DOLGUSUNDAKİ TEHLİKE
Çürük dişleri yaptırmak epeyce kuvvet gelebilir. Lakin var olan ağrılardan kurtulmanın en doğru yoludur. Çünkü çürük tedavisi yapılmadığında dişte daha problemlere niçin olur hatta diş kaybı bile yaşanabilir. Diş Doktoru İlker Erdoğan, dolgu yaptırırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek “Diş hekimliği, tıbbın önemli alanlarından biridir, çünkü ağız, vücudumuzun en kayda değer bölgelerindendir. Niçin ağızınızı tıbbi bakımdan mahrum bırakasınız ki! Ağız ve vücudun geri kalanı için öbür sigorta planları bulunuyor. Düzenli diş ve ağız bakımı, kronik hastalıkların iyileştirilme sürecinin hayati bir parçası almak zorundadır. Bu hastalıklara, bilinen tabirle zihinsel hastalıklar da dahildir. Birçok şeyden önce diş sağlığını güvence altına edinmek zorundasınız. Bu şekilde ileri gitmek, hastanın genel iyileşme sürecine oldukça pozitif fayda sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu.
AĞIZ HER ŞEYLE BAĞLANTILIDIR
Ağızın vücudumuzdaki her şeyle benzer olduğunu ve bu yüzden ağız ve diş bakımının yapılması oldukça önemlidir. Erdoğan, “Ağızınızın, vücudunuzun geri kalan bölümü ile bağı su götürmez bir gerçektir. Herhangi bir anatomi kitabını açıp inceleyebilir, hatta daha iyisi, Visible Body gibi üç boyutlu anatomik yapı uygulaması indirebilirsiniz. Bu müşteri dijital öğretici bir araç, doktorlar için kayda değer olduğu dek hastalar için de önemlidir. Bunu bütün hastalara nasihat ederim. Uygulamaya özet olarak bir göz gezdirdiğinizde, ağzın öteki her şeyle olan bağını göreceksiniz.” dedi.
Dişleriniz üstteki ve alt çenelere tesir ettiğine değinen Dr. İlker Erdoğan, “Kafatasınızın bir parçası olan çenelerinizdeki bir hizalanma problemi, daha alçak bölümdeki iskelet yapısına tesir eder. Sindirim sisteminin girişi olan ağız; sinir sistemi, bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sistem ve kardiyovasküler sistemler yolu ile vücudun geri kalanına bağlıdır. Ağız bölgesindeki herhangi bir enfeksiyon (bir kök kanalı ya da diş eti hastalığı), üstteki taraftaki beyne ve daha alçak taraftaki kalbe fazlasıyla yakın olup, asap sisteminde ya da kalpte doğacak problemlerin risklerini artırmakta, hatta yürek krizi riskini oluşturmaktadır.” açıklamasında bulundu.
CIVANIN VÜCUTTAKİ ZARARLARI
Diş hekimlerinin cıvayı kullanmadığı bilinmektedir. Cıva midenin iç dokusuna hasar verir. Mideye girmesiyle mide asidi zayıflar. Cıvanın vücudumuz için zararlarına değinen Erdoğan, “Güçlü mide asidi, sadece yediğimiz yiyecekleri sindirilebilir parçalara ayırmaya yaramakla kalmaz; bununla birlikte yiyecekte bulunan asalak, amip veya fena huylu bakterileri öldürerek bunların bağırsaklara ulaşmasını engeller. öte yandan güçsüz mide asidi, zararlı bakteri, asalak ve amiplerin vücuda nüfuz etmesine ve bağışıklık sisteminizle uğraş etmesine sebep olur. Cıva, böbrekler için de fazlasıyla zehirleyicidir.” dedi.
Cıva bununla birlikte sindirim problemlerine de niçin olur. Zayıf olan mide asidi, sindirim problemine niçin olur ve midede yanma meydana gelir. Milyonlarca insanın dişlerinde cıva amalgam dolgu vardır. Bu yüzden çoğu birey de sindirim problemleri görülür.
İLİşKİLİ HABERLER
Diş Problemleri Anne Karnındaki Bebeğe Etkisi Şaşırttı!
Gebelikte Diş Dolgusu Zarar Verir mi?
Ağız Suyu Şeker Hastalığı Riskini Arttırıyor!
5 Dakikadan Eksik Bir Sürede Diş Plaklarından Kurtulun!
İLİşKİLİ GALERİLER
Fazla Sıcacık Pantolon Sindirim Sisteminizi Bozabilir
Sindirim Çayı Nasıl Yapılır?
Mideniz Yanıyorsa Diş Dolgunuza Baktırın