DOLAR 35,3765
EURO 36,4642
ALTIN 3.040,90
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 5°C
Pts 7°C
Sal 8°C

Türkiye’nin dijitalleşme notu açıklandı! Türkiye’nin dijitalleşme notu, TÜBİSAD’ın düzenlediği online toplantıda açıklandı. İşte Türkiye ekonomisi…

10.06.2020
A+
A-

Özel sektör ve kamu temsilcilerinin görüşleri, iş dünyası mensuplarının doldurduğu anketler ve 139 ülkeden alınan verilerin analiz edilmesiyle oluşturulan rapor; dönüşüm, ekosistem, tatminkarlık, kullanım almak üzere 4 ana bileşen ve 10 ayrı boyutta Dijital Değişim Endeksi’ni ortaya koyuyor.

Rapora göre Türkiye’nin dijitalleşme notu 2019 yılında 5 üzerinden 2,94 iken, 2020 yılında 3,06’ya yükseldi. Dijital dönüşümün 10 yılda erişeceği noktaya fazla kısa bir süre içerisinde eriştiğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır bu dönüşümün bireylerin, şirketlerin ve devletlerin günlük yaşamlarına fazla yüksek düzeyde etki ettiğini söyledi.

TRT göre paylaşılan habere göre corona virüsü ile uğraş sürecinde Türkiye’nin teknoloji üretiminde ne değin kuvvetli bir altyapıya sahip olduğunun görüldüğünü vurgulayan Kacır açıklamalarına şöyle devam etti;

“Mücadelenin birincil haftalarından itibaren ihtiyaç duyulan pek fazla teknolojik ürünü Türkiye yerli ve milli olarak üretmeyi başardı. Bu başarının peşinde 20 yıla yakın bir emek ve kapasite gelişim süreci var. Türkiye son 20 yılda çok büyük bir Ar-Ge ve icat ekosistemi kurdu. 80’den pozitif teknoparkta 5 bin 700’e yakın Ar-Ge odaklı çalışan şirketimiz var. Özel sektör Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı bin 600’ü geçti.

2006’da yalnızca 54 bin tam vakit eşdeğer Ar-Ge personeli olan Türkiye’de, 2018’de bu rakam 172 bine yükseldi. 2000’lerin başında tüm ülkede berat kullanım sayısı 300’lerde iken, geçen yıl bu sayı 7 binin üzerine çıktı. Ar-Ge harcamalarının ulusal gelirimizdeki payı, 2006’larda binde 5 seviyelerinde iken, geçen sene yüzde 1’in üstüne çıktı. Ar-Ge’ye daha artı harcama yapan ülkeler daha ileri neticeler alıyor. Biz de büyük bir kapasiteyi oluşturduk ve an be an daha ileri neticeler almaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.