DOLAR 35,3291
EURO 36,4792
ALTIN 3.033,04
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Ramazan Ayında Yanlış Beslenme Kilo Almaya Niçin Oluyor

30.04.2020
A+
A-

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm Müslümanlar oruç tutulmaya başladı. Oruç ile beraber değişen öğün saatleri ve öğün sayısı yeterli ve dengelenmiş besin konusunda ağırlık kazanıyor. Bilhassa sahur yapmayanlar, gün içerisinde halsiz ve bitkin düşebiliyor. Uzmanlar, sahur yapmanın fazla kayda değer ve gerekli olduğunu belirterek, sağlık için iftarda da dengeli bir şekilde beslenilmesi gerektiğine uyarı çekiyor.

RAMAZAN AYINDA YANLIŞ GIDA KİLO ALMAYA NEDEN OLABİLİR

Diyetisyen İlayda Gökçen, sahurda tüketilen besinlerin içten seçilmesi ve akışkan tüketilmesinin atlanmaması gerektiğini belirtti. Tatmin Edici ve dengelenmiş beslenilmediği vakit metabolizmanın eksik enerji harcamaya başladığını, gövde hareketlerinin yavaşladığını, yağ oranının arttığını ve kilo almanın kaçınılmaz olduğunu bildiren Gökçen, “Sağlıklı ve dengeli beslenmeye yük verilerek, halsizlik, buhran, mide ağrısı, dispepsi, kan basıncı düşmesi gibi birçok sağlık problemi önlenebilir. böylece dengeli bir şekilde dinç beslenmeyi devam etmek ve dürüst besinleri tüketmek önemlidir,” ifadelerini kullandı.

SAHURA KALKMAMANIN ZARARLARI

Ramazan’da en çok yapılan hatalardan biri de sahura kalmamaktır diyen Gökçen, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sahur yemeğimiz yavaş sindirilen gün boyu besleyici özelliğini sürdüren besinler olmalıdır. Oruç boyunca kabızlık, mide bulantısı ve mide bozulmalarını önlemeye muavin olması nedeni ile posadan varlıklı tam buğday ürünleri, sebze, meyve, sert kabuklu yemişler, haşlanmış yumurta, eksik yağlı peynir, yoğurt veya eksik yağlı süt tercih edilebilir. Tatlı, kızartılmış ve yağlı besinler, yüksek tuzlu-sodyum taşıyan yeterli akışkan alınmasının toksinlerin vücuttan atılması, böbrek yükünü dengelemek ve dehidratasyonu durdurmak için gereklidir.”

Gökçen, iftar vaktinde aniden yemek yemek yemenin kan şekerinde dalgalanmalara niçin olabileceğini belirtti. İftarda yemeklerin ikiye bölünerek tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Beslenme Uzmanı İlayda Gökçen, hafif belli başlı yemeklerin yanına salata ve yoğurt eklenerek iftarın tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

İLİşKİLİ HABERLER ‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

Ramazanda En Uzun Oruç Sinop'ta Tutulacak

Ramazanda En Uzun Oruç Sinop’ta Tutulacak

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Uyarı Edin!

İran, Ramazan Ayına Bir Gün Geç Başlıyor

İran, Ramazan Ayına Bir Gün Geç Başlıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Sağlıklı Oruç Yetişmek İçin 8 Altın Teklif

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.