DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Sklerit Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

18.02.2021
A+
A-

Görme kaybı da oluşturan rahatsızlık bir gözde olabileceği gibi iki gözde birden eşzamanlı şekilde de teşhis edilebilmektedir. Sklerit nedir araştırmaları bu rahatsızlığın orta yaş ve yaşlı kategorisine giren kadınlarda daha yaygın olduğunu ortaya çıkarmıştır. Lupus ve tüberküloz gibi hastalıklar sonrasında oluşan komplikasyonlardan ileri geldiği de bilinmektedir. Bu hastalığın tedavisi için erken teşhis oldukça önemlidir.  

SKLERİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sklerit görülen hastalardaki ana semptomların başında gözleri hareket ettirirken ağrı hissi oluşumudur. Bu his uykuyu engellediği gibi iştahın kapanmasına bile neden olabilmektedir. Göz beyazındaki kızarıklık da hastalık belirtilerindendir. Ayrıca; 

-Gözün şişmesi, 

-Gözün beyaz kısmının sarımsı hale gelmesi, 

-Hareketi imkânsız hale getiren yumrular, 

-Görüş kaybı bu hastalığın belirtileri arasında kabul görmektedir. 

Ayrıca hastalık gözün arka kısmına da etki edebilmektedir. Böyle durumlarda tanı işi daha zorlaştığı için ana tedaviye geçilmesinde zaman kaybı yaşanabilmektedir. 

SKLERİT NEDEN OLUR? 

Sklerit nedenleri genelde farklı hastalıkların komplikasyonları olarak sayılmaktadır. Tüberküloz, lupus, cüzzam ve sifiliz bu hastalıklardan birkaçıdır. Bunların yanı sıra bazı göz ameliyatlarından ya da gözde yer alan yabancı cisimler de bu hastalığın oluşmasına yol açabilmektedir. 

TEDAVİSİ NASIL YAPILIR? 

Hastalığın tedavisi uzmanların nedenleri bulmasından sonra verecekleri önerilerle yapılmaktadır. Nedenlere göre değişim gösteren antibiyotik kullanımları hastalığın en çok görülen tedavi biçimlerinden biridir. Ancak bazı durumlarda ilaç tedavisi tek başına hastalığın ortadan kalkmasında ya da kontrol altına alınmasına yeterli gelmeyebilmektedir. Böyle durumlarda Sklerit tedavisi için ameliyat opsiyonu düşünülmektedir. Son olarak tüberküloz gibi hastalığa neden olabilecek etkenlerin tedavi edilmesi de bu rahatsızlığın giderilmesinde takip edilebilecek yollardan biridir. Böylece hastalığın tekrarlama riski de minimumlara çekilmiş olmaktadır. 

İLİşKİLİ HABERLER Miyop Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Miyop Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Çocuklarda Sık Görülen Bir Hastalık: Miyopi

Çocuklarda Sık Görülen Bir Hastalık: Miyopi

Pandemide Çocuklarda Miyop Oranı Arttı

Pandemide Çocuklarda Miyop Oranı Arttı

Koronavirüste Miyop Vakaları Arttı

Koronavirüste Miyop Vakaları Arttı

İLİşKİLİ GALERİLER Koronavirüsün Korkutucu Etkisi Gözler Önüne Serildi

Koronavirüsün Korkutucu Etkisi Gözler Önüne Serildi

Koronavirüs Miyop Sayısını Arttırdı!

Koronavirüs Miyop Sayısını Arttırdı!

Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor

Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor

Koronavirüs Salgınında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

Koronavirüs Salgınında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.