DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

7 Avrupa Ülkesi Sinovac Yasaklarını Gevşetti: Sinovac Olanlar Turist Olarak Ülkerlere Giriş Yapabilecek

05.07.2021
A+
A-

Sinovac aşısı, ülkemizde uygulanmaya başlanan ilk aşı ve oldukça yaygın bir şekilde uygulandı. Ancak aşının kullanıma sunulmasından itibaren özellikle Avrupa ülkelerinde Sinovac aşısına yönelik negatif bir bakış vardı. Aşı Avrupa ülkelerinde uygulanmıyor ve son dönemde gündeme gelen ‘aşı pasaportu’ uygulamasında da geçerli aşılar listesinde yer almıyordu. Sinovac ile birlikte geçersiz olan bir diğer aşı ise Rusya’nın Sputnik V aşısıydı.

Bu durumun sebebi ise Sinovac’ın ve Sputnik V’in henüz Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşılar listesinde yer almamış olması. 27 Avrupa ülkesi, geçtiğimiz aylarda bu doğrultuda alınan bir karar ile ABD’ye tüm seyahat yasaklarını kaldırmıştı. ABD’de uygulanan tüm aşılar, EMA onayı olan aşılar. Ancak durum diğer dünya ülkeleri için böyle değil. Sinovac’ın uygulandığı pek çok ülkenin vatandaşlarına yönelik AB ülkeleri ‘zorunlu olmayan hallerde‘ giriş yasağı uyguluyor.

7 Avrupa ülkesi yasağı gevşetmeye başladı:

Ancak son dönemde, özellikle Sinovac aşısı Dünya Sağlık Örgütü’nden acil kullanım onayı aldıktan sonra Avrupa’nın Sinovac’a bakışında değişiklikler yaşandı. Bu doğrultuda yedi Avrupa ülkesi Sinovac aşısı olanların da turist olarak ülkelerine girmelerine izin verme kararı aldı. 

İspanya, Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Slovenya ve Finlandiya, aşı sürecinin tamamlandığının kanıtlanması ve gelinen ülkenin ‘yüksek riskli ülkeler’ arasında yer almaması koşuluyla Sinovac olanlara da ülkelere giriş izni verecek.

Bu bağlamda ülkemizden Avrupa’daki bu yedi ülkeden birine seyahat etmek isteyen ve Sinovac aşısının her iki dozunu da olmuş olan kişilerin seyahatlerinin önünde bir engel bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.