6 gün su altında kalan iPhone X, çalışıyor!
Sun’da yer alan habere göre, Regal Lady adlı müze gemisinde denizci olan Ben Schofield, iPhone X’ini denize düşürdü. Akıllı telefon bir limanda düşmüştü ve 15 metre kadar derinliği vardı. Telefonu aramak için suya atladıysalar da telefonu bulamadılar.
En son çareyi gelgitlerde bulan denizciler, telefonun karaya çıkması ümidiyle bir sonraki haftayı beklediler. 6 günün sonunda telefonun karaya vurmuş ve kuma saplanmış olduğunu gördüler. Telefonun kum içinde olduğunu aktaran Schofield, çalışır durumda olduğnu görünce şok geçirdiğini söylüyor.
Telefonun 6 günün sonunda hala çalışır durumda olması bir yana yüzde 3 olan şarjını gören Schofield, gerekli temizlemelerin ardından telefonu sorunsuz kullandığını söylüyor.
Durumu Apple yetkililerine bildiren denizci, Apple çalışanlarının ona ilk etapta inanmadığını belirtiyor.
Bu durumda telefonun şarj portunu dolduran kumlar telefonun su almasını engellemiş gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi iPhone X’in IP67 su geçirmezlik derecesi telefonun 30 dakika boyunca bir metre derinliğe dayanabileceğini söylüyor. 6 gün ve 15 metre rakamları ile iPhone X’in suya karşı dayanıklılığının yüksek olabileceği ortaya çıkıyor.