DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

5 Madde ile Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

13.06.2020
A+
A-

Vücuttaki tüm kimyasal reaksiyonları metabolizma kavramı tanımlamaktadır. Metabolizmanız hızlıysa kilo vermeniz daha hızlı gerçekleşir. bununla beraber kilonuzu da dengede tutmuş olursunuz. Seri olan metabolizma sizin daha enerjik hissetmenizi sağlar. Fazla kilolardan kurtularak daha fit bir görünüş ve dinç bir hayat yaşamak istiyor olabilirsiniz. Tüm bu isteklerinize sağlıklı bir besin ve hareketlilikle sahip olabilirsiniz.

PROTEİN TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte tüketilen besinlerin içeriğine dikkat etmek önemli ayla geldi. Yediğiniz yemeklerin seri tüketimi için metabolizmanızın da seri olması gerekir. Bu yüzden protein yönünden zengin olan gıdaların tüketimi oldukça önemlidir. Protein tüketimi metabolizmanın hızını 15-20 civarında artırır. Uzmanlar tokluk hissinin uzun olmasını temin etmek için de protein tüketiminin manâlı oluğunun altını çiziyor.

İnsanlar içtikleri şekerli içeceklerin de vücudun ihtiyacı olan su oranını karşılandığını düşünmektedir. Halbuki şekerli olan içecekler vücudun su miktarını karşılamaz. İçme suyunu tüketerek metabolizmanızın geçici de olsa hızlanmasını sağlayabilirsiniz. aynı zamanda kalorilerin yakımında soğuk su oldukça etkilidir.

EGZERSİZ YAPIN

Tempolu hareketlerle yapılan aktiviteler metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Manâlı olan yapacağınızın hareketlerin sürekli ayrı olmasıdır. Yapacağınız yoğun ve öbür olan egzersizler yağ yakmanıza muavin olacaktır.

Yapacağınız bu aktivitelere ek olarak uyku düzeninize de dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki uykusuzluk obezite riskini büyük oranda etkilemektedir. Metabolizmadaki olumsuzluklar gerçekten sizin uykusuz kalmanıza niçin olmaktadır. Bu yüzden metabolizmanızı hızlandıracak besinleri tüketmeli ve düzenli olarak egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Evde Fit Kalmanın Yolları!

Evde Fit Kalmanın Yolları!

Sağlıklı Yaşamın Sırrını Açıklıyoruz!

Sağlıklı Yaşamın Sırrını Açıklıyoruz!

Uzmanlar Uyardı: '10 Dakika Hafif Egzersiz Yapın'

Uzmanlar Uyardı: ’10 Dakika Hafif Egzersiz Yapın’

Kanıtlanmış Kilo Verme Teknikleri Nelerdir?

Kanıtlanmış Kilo Verme Teknikleri Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Fransız Kadınların Fit Kalma Sırları

Fransız Kadınların Fit Kalma Sırları

Dünyanın En Sağlıklı Besini Açıklandı! Günde 1 Avuç Yerseniz Ne Olur?

Dünyanın En Sağlıklı Besini Açıklandı! Günde 1 Avuç Yerseniz Ne Olur?

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Bel Fıtığına İyi Gelen Şey Egzersiz!

Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.