DOLAR 32,3901
EURO 34,7461
ALTIN 2.406,40
BIST 10.195,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

5 Ekim 2020 Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ayın kaçında yatıyor?

05.10.2020
A+
A-
Pandemi sürecinde hem işverenleri hem de çalışanların maddi sorunlarını gidermek amacıyla başlatılan işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri için beklenen gün geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin ekim ayının ilk günlerinde hesaplara yatırılacağını açıkladı. 5 Ekim 2020 Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ayın kaçında yatıyor? #1 Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödemeleri 5 Ekim 2020 Pazartesi günü hesaplara yatırılmaya başlandı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ekim’de vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” ifadelerine yer vermişti. Bakan Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlattı. 5 Ekim 2020 Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı yattı mı? Kısa çalışma ödeneği ayın kaçında yatıyor? #2 Kısa çalışma ödeneği İŞKUR aracılığı ile ödeniyor. İŞKUR’da IBAN bilgileri kayıtlı olan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Hesap bilgileri olmayan çalışanlar İŞKUR şubesine giderek ödeneğini elden alabiliyor. Sorgulama işlemi de İŞKUR’a e-devlet şifresi ile giriş yapılarak gerçekleşiyor. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.
Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim’e kadar yararlanmaya devam edecek. Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60’ı olarak belirleniyor. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150’sini geçemiyor.  
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.