DOLAR 32,5997
EURO 34,8019
ALTIN 2.497,50
BIST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

3D yazıcıdan silah yapma 1 Ağustos’ta yasal hale geliyor!

27.07.2018
A+
A-

Obama döneminde, ABD tarihinde ilk defa silahlanmanın önüne geçmeye yönelik yasalar çıkmaya başladı.Coddy’nin girişimi de tam bu döneme geldi. Ancak ABD’de silahlanma lobisinin çok etkin ve güçlü olduğu biliniyor. Bu lobi altı yıllık dönemde maddi anlamda Coddy’nin arkasında durdu.

3D baskılı göz için önemli gelişme!

Coddy’nin ilk tasarladığı silah olan Liberator 360 her ne kadar dünyaya yayılmış olsa da bu yasalaşma daha fazla girişimcinin de önünü açacaktır.ABD’de silahlanma karşıtları bu gelişme karşısında endişeliler. Ülkede yasal engele rağmen gençlerin ateşli silahlara erişiminin önü kesilemiyor.

3D baskı silah ile birlikte, yasal engelin daha da işe yaramaz olmasından endişeleniyor. Şu an için bu silahları üretmek maliyetli. CNBC’nin raporuna göre silahı basabilecek bir 3D yazıcı 5.000 ile 600.000 Dolar arasında.

Rapora göre ucuz yazıcılardan üretilen silahlar tasarımsal hatalardan dolayı ilk atış sonrası kırılma ve çatlama sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Ancak uzun süredir 3D baskı silah üretmenin yasak olduğunu unutmayalım. Coddy başta olmak üzere diğer girişimciler çok daha dayanıklı 3D silahlar üretmeye başlayacaktır.

Peki ileride herkesin kendi 3D baskı silahını üretmesini sağlayabilecek bu gelişmeyi nasıl buluyorsunuz? Sizce 3D baskı silahlar, silahlı eylemlerin artmasına neden olur mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.