DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3.091,70
BIST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Az Bulutlu
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C

3D metal yazıcı baskıda sınır tanımıyor!

18.05.2018
A+
A-

Avustralya’da bir şirket olan Titomic, tam otomatik Melbourne tesisinde dünyanın en büyük metal 3D yazıcısı olduğunu duyurdu. Avustralya federal bilimsel araştırma ajansı CSIRO ile birlikte geliştirilen patentli bir sürecin kullanılması il bu 3D yazıcı geliştirildi. Yazıcı, boyutları sayesinde birçok sektör için metal tek parça metal baskı yapabiliyor.

Yapay zeka çalışmalarında önemli gelişme!

Yapay zeka hastalık teşhisinde önemli bir aşamayı daha geçti. Yakın gelecekte yapay zeka hastalık teşhisinde, doktorların yerine görev yapabilir.

Yazıcı, 9 m uzunluğu, 3 m genişliği ve 1,5 m yüksekliği ile dikkat çekiyor. Ancak bu standart boyutlarına rağmen, baskı işleminde sınırlandırma bulunmuyor. Yani kendi boyutundan daha büyük parçaları basabiliyor.

Katman katman üretimin yapıldığı Titomic Kinetik Füzyon projesi, çalışma şekliyle birtakım farklılıklar da içeriyor. Standart 3D metal yazıcılarda, aşırı ısıtılmış metal tozları kullanılırken, bu yazıcı bir robot kolu aracılığıyla iskele üzerine titanyum tozu partikülleri püskürtüyor.

Makine gaz koruması gerektirmiyor ve geleneksel üretim tekniklerine kıyasla malzeme atıklarında azalma sağlıyor. Termal enerji yerine kinetik enerji kullandığı için ürettiği parçalarda ısı deformasyon riski de bulunmuyor.

Bu yazıcılar ile her 30 dakikada bir tane bisikletin çerçeveleri tek parça halinde üretilebiliyor. Titomic CEO’su Jeff Lang’e göre, 24 saatte yaklaşık 1 kg baskı yapılabiliyor. Çok parçalı bileşenlerde kesme, bükme, birleştirme ve kaynak gerektirmemesi sayesinde daha hafif ve daha dayanıklı ürünler basılabiliyor.

Titomic bu yazıcının havacılık, askeri, denizcilik ve spor malzemeleri (özellikle bisiklet) sektörlerinde kullanılmasını hedefliyor. Gelecekte ise otomotiv, medikal ekipman, bina ve inşaat ve madencilik uygulamalarına entegre edilmesi planlanıyor. Geliştiriciler, bu yazıcıların artık endüstriyel uygulamalar için yeterli seviyede olduğunu ve süreçleri otomatikleştireceklerini belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.