DOLAR 32,3048
EURO 34,7206
ALTIN 2.383,54
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

24 GB RAM’li NVIDIA RTX 3090 fiyatı sızdırıldı! NVIDIA RTX serisinin 1 Eylül’de tanıtılması beklenen yeni üyeleri hakkında sızıntılar devam ediyor. …

19.08.2020
A+
A-

Chiphell isimli forumda ortaya çıkanlara göre, 24 GB belleğe sahip olan NVIDIA RTX 3090 Founders Edition ekran kartı 1399 dolar fiyat etiketi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bunun başlangıç fiyatı olduğunu söylemeliyiz.

Zira MSI, Asus ve daha onlarca farklı marka tarafından piyasaya sürülen özelleştirilmiş modeller çok daha yüksek fiyat etiketleri ile karşımıza çıkacak. Bunun nedeni başta özel soğutma çözümleri olmak üzere RGB aydınlatmadan sıvı soğutmaya kadar ekran kartının baştan aşağı özelleştiriliyor olması.

Yakın bir model ile yani RTX 2080 Ti Founders Edition ile kıyaslamak gerekirse yaklaşık 100 dolarlık bir fark söz konusu. RTX 2080 Ti Founders Edition, 1.299 dolara satışa sunulmuştu. Herhangi bir vergi eklemeden doğrudan dolar kuru üzerinden fiyatı TL’ye çevirdiğimizde 10300 TL gibi bir rakam ile karşılaşıyoruz. Vergileri de eklediğimizde ekran kartının fiyatı adeta orta – üst seviye bir bilgisayar seviyesine çıkıyor.

RTX 3090 fiyatı hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye’de kaç liraya satışa sunulur? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.