DOLAR 32,3407
EURO 34,8101
ALTIN 2.396,46
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

2023’te Bankalarda Çipli Kimlik Kartı Zorunlu Olacak: Eski Kimlikler Geçerli Sayılmayacak

03.01.2023
A+
A-

Ankara Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Soylu’nun açıklamasına göre vatandaşlar, 2023 yılı itibarıyla eski kimlik kartları ile banka işlemlerini gerçekleştiremeyecekler

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile ortak bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Süleyman Soylu, bu çalışma kapsamında bankada işi olan tüm vatandaşların yeni kimlik kartı alması gerekeceğini söyledi. 

Eski kimliklerin, 31 Aralık 2023’e kadar yenilenmesi gerekiyor

eski kimlikler bankada geçmeyecek

İçişleri Bakanlığı, 2016 yılı itibarıyla çipli kimlik kartı uygulamasına geçti. Vatandaşlar, o gün bugündür mevcut kimlikleri ve bir adet biyometrik fotoğraf ile nüfus müdürlüklerine başvurarak, yeni kimlik kartı için süreci başlatabiliyorlar. Ancak hala eski kimlik kartlarını kullanan vatandaşlar mevcuttu. Artık bu vatandaşlar da yeni kimlik kartına geçiş yapmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

15 Kasım 2022 itibarıyla çipli kimlik kartı kullanan sayısı 70 milyon 997 bin 128. Türkiye nüfusu ise 85 milyonun üzerinde. Yani çipli kimlik kartına geçiş yapmayan hala milyonlarca vatandaş var.

Kimlik değiştirmek zor bir iş değil. Neyi, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız:

Ehliyetinizi bile yükletebildiğiniz çipli kimlik kartlarındaki tüm özellikleri biliyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.