DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

2019 iPhone üçlü kamera ile fark atacak!

28.05.2018
A+
A-

Deutsche Securities analisti Jialin Lu, iPhone üçlü kamera sisteminin stereoskopik görüş ile gelişmiş 3 boyutlu algılama sunacağı görüşünde. Bu algılamada kamera sensörlerinden ikisi, tek bir nesnenin farklı açılardan görüntüsünü yakalamaktan sorumlu olacak. iPhone ile nesne arasındaki mesafenin ölçümü içinse üçgenleme yöntemi devreye girecek.

Tüm bu süreç ile üç kameralı iPhone arka kamerasının artırılmış gerçeklik amaçlı 3 boyutlu algılama özelliğinden faydalanacağı ifade ediliyor. Yani öndeki iPhone X TrueDepth Kamera sistemi gibi arka kamera da farklı deneyimler sunmuş olacak.

Apple CEO’su Tim Cook, artırılmış gerçeklik konusunda heyecanlı olduğunu da sıklıkla dile getirmekten çekinmiyor. Haliyle bu teknoloji Apple ürünlerinin geleceğinde kesin olarak önemli bir rol oynayacak. Geçtiğimiz yıl sunulan Apple ARKit platformu da bunun en büyük göstergesi. Platform sayesinde geliştiriciler iOS 11 için iPhone ve iPad cihazlara artırılmış gerçeklik uygulamaları hazırlayabiliyor. Hatta Sky Guide ve The Machines bu platformun ilk başarılı uygulama örnekleri arasında gösterilebilir.

iPhone X kamera camı çatlıyor mu?

iPhone X, sahip olduğu kamerası ile tüketicilerin övgüsünü almayı başardı. Lakin bazı Apple kullanıcıları, iPhone X kamera camı çatlaması sorunu ile karşı karşıya. Peki çatlamanın sebebi ne?

Ek olarak Lu, üçüncü lensin geliştirilmiş yakınlaştırma yetenekleri için daha uzun odak uzunluğu sağlayacağının da altını çiziyor. Bu sayede bir iPhone ilk defa 3x optik yakınlaştırma sunmuş olacak. Kısacası kullanıcılar, dijital vizörde dijital yakınlaştırmadaki gibi bulanık bir görüntü görmeden görüntüyü 3 kat daha yakından görmüş olacak. iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde ise 2x optik yakınlaştırma olduğunu hatırlatalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.