DOLAR 32,2662
EURO 35,0671
ALTIN 2.466,25
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Microsoft Surface Duo tanıtıldı! İşte özellikleri

02.10.2019
A+
A-

Mobil cihazların hayatımıza girmesi beraberinde birçok sorunu getirdi. Özellikle ekran boyutları ve pil ömrü konusunda kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan mobil cihazlar, üreticileri tarafından ufak değişikliklerle daha iyi hale getirilmeye çalışılıyor. Son zamanlarda çift ekranlı telefon modasına katılan Microsoft yeni tanıttığı Surface Duo ile satışlarını ciddi oranda arttırmayı planlıyor. Samsung Fold cihazların kısa sürede bozulmasını avantaj olarak kullanmak isteyen firma işletim sistemi olarak Android alt yapısını kullanacak. Katlanabilir telefon piyasasına giriş yapan şirket yeni hamleler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Her iki ekranda da ayrı uygulamaların çalıştırılabileceğini belirten yetkililer, ikinci ekranın klavye veya oyun kolu olarak da kullanılması için yeni özellikler ekledikleri açıkladı. Ofis kullanımı ve oyun oynamak için daha ideal hale getirilen cihaz sayesinde tablet taşıma sorunu ortadan kaldırılacak gibi duruyor. İddialara göre SnapDragon 855 işlemcinin kullanıldığı cihazın teknik özellikleri hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft yetkilisi Panos Panay sahnedeyken cihaza her ne kadar telefon demekten çekinse de firma bu hamlesi ile birlikte uzun süredir uzak olduğu akıllı telefon pazarına tekrar dönüş yaptı. Windows Phone işletim sisteminin durdurulması sonrasında akıllı telefonlar ile ilgili sessizliğini koruyan Microsoft bugün itibarı ile küllerinden doğacağa benziyor. Firma donanım ve yazılım konusunda kullanıcılara en iyi şekilde destek verirse akıllı telefon pazarında söz sahibi olabilir. Surface Duo’da da Surface Neo gibi erken gösterim gerçekleştirildi. Cihaz 2020 yılında satışa sunulmayacak. Şirket cihazları erken tanıtarak uygulama geliştiriciler için daha iyi bir zemin hazırlamayı istiyor. Katlanabilir telefon piyasasını Microsoft Surface Duo ile domine etmek için erken adım atmayı tercih eden firmanın cihaza ne kadar süre yazılım desteği vereceği kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.