DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

2018 KPSS alan soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2018 KPSS sonuç açıklanma tarihi!

30.07.2018
A+
A-

3. oturumu tamamlanan KPSS alan sınavı sonrası için bu kez soru ve cevapları için bekleyiş başladı. Binlerce memur adayının gözü kulağı ÖSYM’den gelecek duyuruda.. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından verilen sonuç açıklama tarihi, KPSS son dakika gelişmeleri ve detaylar….

2018 kpss alan sınavı, 2018 kpss sonuçları, 2018 kpss sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 kpss soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak

29 Temmuz Alan bilgisi 3. oturumu ile sona erdi. Adaylar ÖSYM’den gelecek duyurulara kilitlenirken, KPSS alan bilgisi soru ve cevapları yayınlandı mı ve sonuçlar ne zaman açıklanacak soruları şu anda memur adaylarının cebvabını dört gözle beklediği sorular.. İşte diğer ayrıntılar..

2018 kpss alan sınavı, 2018 kpss sonuçları, 2018 kpss sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 kpss soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak

KPSS alan bilgisi sınavlarının oturumları tamamlandı. Bu yılki KPSS’nin yapılan oturumlarına toplam 1 milyon 918 bin 21 aday başvurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada 2018’de sınav takviminin oldukça yoğun olduğunu belirtti. Özer, bu sınavlarda 693 bina ve 10 bin 35 salonun kullanıldığını, 28 bin 498 görevlinin hazır bulunduğunu kaydetti. Özer, KPSS alan bilgisi sınavlarına 243 bin 80 adayın başvurduğunu ifade etti.

KPSS ALAN BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

KPSS alan soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. Ancak yayınlanır yayınlanmaz haberimizde sizler paylaşacağız. 2018 KPSS son dakika haberler yine haberimizde olacak.

5 AĞUSTOS’TA ÖABT YAPILACAK 

2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Sınava 306 bin 242 aday katılacak.

2018 KPSS SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

KPSS sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.