DOLAR 32,2912
EURO 34,7920
ALTIN 2.403,55
BIST 10.264,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

2 Farklı Yöntemle Kışlık Bezelye (Videolu)

25.05.2022
A+
A-
Tarifin Hikayesi

2 Farklı Yöntemle Kışlık Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • Arzu ettiğiniz kadar taze bezelye

2 Farklı Yöntemle Kışlık Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bezelyeleri temizleyin tanelerini ayırın. Dondurucuya koyacağımız bezelyeleri hiç yıkamadan tanelenmiş bir şekilde, buzdolabı poşetlerine paylaştırın.
  2. Pipet yardımıyla havasını alın, ağzın sıkacak kapatıp, dondurucuya yerleştirin. İçerisinde nem ve hava olmadığı takdirde ilk günkü gibi tazecik bezelye yemeği yapabilirsiniz.
  3. Bezelyeleri dondurucuya ben her yere o şekilde koyarım hiçbir şekilde dondurucu kokusu veya bir bozulma yaşamam. Dikkat etmeniz gereken püf noktası bezelye tanelerini asla yıkamamak. Yıkamadan dondurucuya koyun kullanacağınız zaman hemen yıkayıp, pişirin.
  4. Gelelim bezelye konservesini nasıl yapılacağına. Bezelyeleri taneledikten sonra temizce yıkayın 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin.
  5. Sirkeli suyu döküp, tekrar bir tur yıkayın. Bezelyeleri kavanozlara paylaştırın.
  6. Ben yaklaşık olarak 350 gramlık bir kavanoz için hazırladım her bir kavanoz için, birer tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyelim. Kavanozun incelen çizgisine gelene kadar da içme suyu ilave edelim.
  7. Yeni kapaklarla kavanozun kapağını sımsıkı olacak şekilde kapatalım (Kavanozu ve yeni kapakları mutlaka daha önceden dezenfekte edin yani kaynayan suyun içerisinde 5 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Daha sonra kurulayın. Konservenize o şekilde hazırlayın)
  8. Kavanozları derin bir tencereye yerleştirelim üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatmaya bırakalım. 20 25 dakika boyunca kaynayan bezelye konservemizi ocaktan alalım. Kapaklar gevşemiş olacaktır çok dikkatli olacak şekilde sıcakken tekrar kapakları sıkalım.
  9. Hazırladığımız bezelye konservesini ters çevirip, bir gece boyunca bekletelim. Ertesi gün, düz konuma getirip serin güneş görmeyen bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  10. Oldukça pratik olan bu iki tarifi mutlaka kaydedip, denemenizi tavsiye ediyorum ikisi de oldukça güvendiğim ve her sene yaptığım tariftir. Tarif videolu olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.