DOLAR 32,3426
EURO 34,8553
ALTIN 2.383,69
BIST 10.250,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

1970 model Vosvos ile ilginç macera

02.04.2018
A+
A-
1 / 20

2016’dan bu yana ailemle birlikte Kaliforniya’da yaşıyorum. Her hafta sonu ulusal parklar ya da diğer eyaletleri keşfe çıkıyoruz. Bu sefer rotamız oturduğumuz yere iki saat mesafedeki Big Bear Gölü oldu. Daha önce gitmek için birçok plan yapıyorduk ama bir türlü fırsat olmadı. Bu sefer gerekli hazırları yaptık ve yolculuğun daha maceraları olması için 70 Model bir Vosvos’la yollara düştük.

Fotoğraflar: Hande Çilek, Alamy

2 / 20

Big Bear Gölü, Kaliforniya eyaletinde San Bernardino Ulusal Ormanı’nın içinde yer alan yeşilliğin bol olduğu ve Kaliforniyalılar tarafından oldukça sık ziyaret edilen bir tatil bölgesi.

3 / 20

Özellikle Los Angeles, Orange County ve San Diego’ya yakınlığından dolayı kışın burada hafta sonları ev kiralayarak veya kamp yaparak geçirmek oldukça popüler.

4 / 20

Güney Kaliforniya’nın havası sıcak olduğu için karın düştüğü nadir yerlerden biri olması burayı oldukça cazip kılıyor.

5 / 20

Kaliforniya’da yaşadığımızdan ve bizim eve yaklaşık iki saat araba yolculuğu uzaklığında olduğundan uzun zamandır buraya gelmek ve kamp yapmak istiyorduk. Yolculuğun daha maceralı olması için 1970 model bir VW kiralayıp gece de içinde kaldık.

6 / 20

Tabi ki karavan eski olduğundan kullanmak oldukça zor oldu. Ben düz vites kullanmayı bilmediğimden tüm yolu eşim Talha kullandı. İçerisinde klima olmayınca terleyince camı açtık, üşüyünce de kapadık.

7 / 20

Tüm kamplar güvenli
Yola çıkmadan önce ‘Pineknot Kamp’ alanından yer kiraladık. Kafanıza göre herhangi bir yerde kamp yapamıyorsunuz.

8 / 20

İyi ki önceden rezervasyon yapmışız çünkü hiç yer olmadığından gelenleri geri çeviriyorlardı.

9 / 20

Amerika’da kamp yapmak son derece güvenli… Arabanızı çekeceğiniz yerden, ateşinizi yakacağınız yere, tuvaletlere ve duşlara kadar her şey sizin için düşünülmüş. Etrafın ve tuvaletin temizliği ise sizi hayrete düşürebilir.

10 / 20

Yolda gelirken markete uğradığımız için her türlü yiyecek ve içecek türünden ihtiyacımızı marketten alıp arabaya yüklemiştik. Big Bear’a geldikten sonra ise benzinlikten paketlerde satılan odunlardan aldık. Alana yerleştik, güzel bir ateş yaktık ve akşam sofrasını bize temin etmiş oldukları ahşap piknik masasının üzerine kurduk.

11 / 20

Hava, Los Angeles’da 30 derece olmasına rağmen Big Bear’a yaklaşınca oldukça serinleyip 20 derecelere düştü.

12 / 20

Hava kararınca ateşin etrafında toplanıp marşmelov yedik ve mısır patlattık. Akşam gökyüzündeki yıldızlar cam gibi net görünüyordu, havası bile mis gibiydi. Akşam karavanın üstünü açtık ve kocaman bir çadır oldu, alt tarafta da yatak olan koltuğu açınca harika bir otele dönüştü.

13 / 20

Akşam hava sıcaklığı oldukça düştüğünden sizi soğuktan koruyacak giysi getirmenizde fayda var. Bu arada kamp yapmak istemezseniz günlük kiralayabileceğiniz harika göl manzaralı kabinler ve ahşap kulübe evler bulunuyor.

14 / 20

Hint yemeği sevenler kaçırmasın
Big Bear’deki restoranların çoğu klasik Amerikan tarzı restoranlardan oluşuyor. Zaten kasaba kısmı çok büyük değil, dolayısıyla bir kaç isim öne çıkıyor yemek anlamında. Güzel bir kahvaltı yapmak için Grizzly Manor tercih edilebilir. Dev porsiyonlara sahip olan restoranda bir pankek sipariş edip iki kişi yiyebilirsiniz.

15 / 20

Öğlen veya akşam yemeği konusunda ise Amerikan mutfağı ile ilgisi olmayan bir yerin ismini vereceğim, ‘Himalayan’ yani bildiğimiz Himalaya/Hint yemekleri servis ediliyor.

16 / 20

‘Samosa’ ve ‘kremalı tavuk Tikka masala’ enfesti, Hint yemeği seviyorsanız kaçırmayın.

17 / 20

Restoran en hareketli caddelerden biri olan Pine Knot Caddesi’nde bulunuyor dolayısıyla yemek çıkışı oldukça canlı olan bu caddede yürüyüş yapabilirsiniz. Lezzetli bir dondurma için North Pole Fudge, kahve molası için ise The Copper Q’ya uğrayabilirsiniz.

18 / 20

Kayak yapmanın, kafa dinlemenin, kamp yapmanın ve göldeki ördekleri ekmekle beslemenin haricinde Big Bear Discovery merkezine gidip kaldığınız zamanlarda yapılacak olan festival veya konser gibi organizasyonları öğrenebilirsiniz.

19 / 20

Ayrıca isteyenler Moonridge Hayvanat Bahçesi’ne uğrayarak hayvanları ziyaret edebilir…

20 / 20
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.