DOLAR 32,3395
EURO 34,8487
ALTIN 2.389,59
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

15 adımda 10’uncu yılında moda haftası

08.09.2018
A+
A-

Takvim yoğun: Eski yeni markalarla dolu toplam 30 defile moda tutkunlarıyla buluşacak.  Etkinliğin adresi yine Zorlu Performans Sanatları Merkezi.

Kafa karışıklığı olmasın: Bu, moda haftamızın 10. yılı. Ancak dünya moda haftaları takvimini yöneten Mercedes-Benz’in kanatları altındaki altıncı yılımız. Adres seçimi kesinlikle doğru; davetliler çevredeki etkinlikleri de kaçırmadan tüm defileleri derli toplu bir ortamda izleyebiliyor. Ayrıca itiş kakış da minimumda.

İki genç isim:  koleksiyonlarını sergileyecek olan bu iki isim arasından Başak Cankeş İstanbul’daki yeni mağazasında Bashaques’ı tanıtacak. Geçen sezon Zeki Müren konseptiyle beğeni toplayan genç tasarımcı Ece Kavran da URUN markası altında bir koleksiyon sunacak.

Gençler karma defilede: Bu sezon genç tasarımcılar, karma defilelerle MBFWI podyumunda olacak.  Karma 1 defilesinde Selen Akyüz ve Sezgi Tüzel, Karma 2 defilesinde ise Tuğçe Özocak’ın markası Third ve Şebnem Günay İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonlarını sergileyecekler. Ufak bir not: Şebnem Günay tasarımlarını Gigi Hadid ve Bella Hadid de tercih ediyor.

İstanbul’a ilgi var: Her ne kadar takvimdeki yerimiz New York ve Londra moda haftaları arasında sıkışsa da, uluslararası basın İstanbul’a karşı boş değil. Vogue China, Vogue Almanya, Elle Man China, Forbes İngiltere, Achtung Magazine, GQ Japan gibi yayınlardan gazeteciler gelecek. Saks Fifth Avenue, Lane Crawford, Joyce, Debenhams, Barney’s gibi prestijli zincir mağazalarının temsilcileri de Türk marka ve tasarımcıları takip etmek için MBFWI süresince İstanbul’da olacaklar. 

class=’cf’>

Top model Ece Begüm Yücetan defilelerden önce burada!
T.A.G.G. Gökay Gündoğdu tasarımlarıyla Hürriyet Cumartesi’ye poz veren Yücetan, etkinlikte en çok göreceğimiz yüzlerden.

ETKİNLİK neleri değiştirdi?

Bu sene ilk kez tüm belli başlı moda dergileri, MBFWIstanbul’a destek verdi. Biz de işin uzmanlarına sorduk.
10 senenin sonunda ne kadar yol kat ettik?

Erkek koleksiyonları gelişim gösteriyor

15 adımda 10’uncu yılında moda haftası


Özge Sarıkadılar
GQ Türkiye Yayın Yönetmeni
Üç yıldır jüri üyeleri arasında bulunduğum Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na erkek tasarımlarıyla katılan yarışmacılar son yıllarda daha da dikkat çekmeye başladı. Örneğin bu sene Ezgi Karayel erkekler için hazırladığı erkek koleksiyonuyla birincilik ödülü kazandı. Son dönemlerde erkek koleksiyonlarında özellikle sportif detayları klasik erkek giyimiyle bir araya getiren tasarımlar ön planda. Bu da tasarımların sokak stiline ve iş hayatına daha hızlı adapte edilmesini sağlıyor. Giray Sepin, Gökhan Yavaş, Brand Who ve Niyazi Erdoğan bu tarzı benimseyip MBFWI podyumuna taşıyan tasarımcılardan. Bu yıl ‘Mercedes-Benz presents Brand Who’ ile ilk kez bir erkek giyim koleksiyonuna destek veriliyor olması da bunun göstergesi.

Yeni bir tasarım algısı oluştu

15 adımda 10’uncu yılında moda haftası


Zeynep Üner
ELLE Dergisi Yayın Yönetmeni
Etkinlik sayesinde Türkiye, özellikle moda tasarımı anlamında ciddi bir yol kat etti. Eğitim seviyesinde daha nitelikli bir artış olduğu kadar, genç yetenekler daha fazla araştırma odaklı ve derinlikli konuları olan koleksiyonlar üretmeye başladı. Gerek akademik düzeyde verilen eğitimler gerek gelişim programları gerekse bu isimlerin yeteneklerini konuşturdukları yarışmalar sayesinde, tabandan gelen ve dünyadaki gündemi takip eden bir tasarım algısı oluştuğunu düşünüyorum.

İçimizdeki cevherleri parlatmalıyız

15 adımda 10’uncu yılında moda haftası


Gülen Yelmen
Harper’s Bazaar Yayın Yönetmeni
Son altı yıldır dünya moda haftaları takvimine girmiş olmak oldukça gurur verici. Mercedes-Benz birçok ülkedeki sponsorluğunu Türkiye’de de sürdürerek endüstriye olan inancını göstermesi, cesur ve yerinde bir karar. Tıpkı dünyadaki büyük modaevleri gibi, bizdeki senior tasarımcıların mutlaka takvimde yer almasını ve arkadan gelen genç jenerasyona liderlik etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni yeteneklerin basında daha çok ön plana çıkması ve içimizdeki cevherleri daha çok parlatmamız gerektiğine inanıyorum.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.