1071’in İzinde Muş Fotoğraf Maratonu Başladı: Türkiye’nin dört bir yanından 250 sanatçı katılımıyla start aldı
1071’in izinde Muş Fotoğraf Maratonu başladı; Türkiye’nin dört bir yanından 250 sanatçı katıldı, hızla ilerliyor, ilham verici kareler peşinde.
1071’in İzinde Muş Fotoğraf Maratonu, Muş’ta düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 250 fotoğraf sanatçısının katılımıyla başlayan bir etkinlik olarak öne çıktı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Muş Genç Fikirler Derneği tarafından yürütülen proje, kentin doğal ve kültürel zenginliklerini kameralara taşımayı hedefliyor. 1-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek maratonda katılımcılar, Muş’un tarihi mekanlarını, doğal güzelliklerini ve kültürel değerlerini öne çıkaracaklar. Köy yaşamını ve kırsal alanları da kapsayan çekimler, farklı kategorilerde yarışma şeklinde ilerleyecek.
Kapsamlı bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecek eserler için toplamda 170 bin TL’lik ödül dağıtımı planlanıyor. Etkinliğin amacı, Muş’un turizm potansiyelini artırmak ve doğal ile kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtmak olarak vurgulanıyor; bu süreç kentin tanıtımına önemli katkı sunması bekleniyor. Jüri üyeleri arasında Gezgin Foto Dergisi imtiyaz sahibi Adem Meleke, fotoğrafın günümüzde dünyanın konuşulan dillerinden biri olduğuna dikkat çekti ve organizasyonun Muş’ta olmasıyla önemli bir iletişim köprüsü kurulduğunu söyledi. Meleke, “Fotoğraf ve fotoğrafçıların konuşulduğu her ortam bizim için kıymetlidir. Muş’ta bu maratonda bulunmak, lalelerle bezeli bu güzel kasabada zaman geçirmek bizim için değerli.” ifadelerini paylaştı.
Jüri üyelerinden Mehmet Özcan ise Muş’un doğal güzelliklerini karelemek üzere kente geldiklerini belirterek, oylama süreciyle kaliteyi artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Muş Ovası’nın ve karla kaplı dağların ön plana çıktığı bu maratonda, laveler ve tarihi mekanlar için de alanında büyük potansiyel gördüklerini vurguladı. Anadolu Ajansı Görsel Arşiv Müdürü Esra Hacioğlu da Muş’a ilk kez gelmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, katılımcıların renkli ve etkileyici fotoğraflarla dönmesini temenni etti.
Kızılay İçerik Yönetim Müdürü Fırat Yurdakul, Muş ile özdeşleşmiş bu deneyimin pek çok fotoğraf sever için sıra dışı bir fırsat olduğunu belirtti ve şehrin doğasının katılımcıları şaşırtacağını söyledi. Fotoğraf sanatçısı Osman Taplamacı da Muş’un doğasının büyüleyici olduğunu dile getirerek, yarışmanın kent tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti. Etkinlik, Şanlıurfalı bir katılımcının perspektifiyle de desteklenirken, katılımın yüksek olduğu bu organizasyonun Muş’un vizyonunu güçlendirmesi bekleniyor.